Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η αυτοψία στο Μπούρτζι επιβεβαίωσε το «Εθνος»


Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του «Εθνους» για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει στο Ναύπλιο το Μπούρτζι η αυτοψία που διενήργησε, μετά το δημοσίευμα, η 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Oπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που κοινοποίησε στο υπουργείο Πολιτισμού με την ένδειξη «επείγον» και εστάλη προς τη δημοτική παράταξη του δήμου Ναυπλίου «Αλλη Πρόταση», η οποία ζητούσε την αυτοψία από το προηγούμενο καλοκαίρι, η Εφορεία Αρχαιοτήτων αγνοούσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση της καστρονησίδας από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα στον δήμο Ναυπλίου.
Η αυτοψία στο Μπούρτζι επιβεβαίωσε το «Εθνος»
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Εθνος» (18-1-2010), καθώς και προφορικά από κλιμάκιο του δήμου Ναυπλίου κατά την αυτοψία μας στο Μπούρτζι (20-1-2010), ότι ο δήμος Ναυπλίου δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης, διότι ένας πολίτης έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της ιδιοκτησίας του φρουρίου.
Ο δήμος Ναυπλίου και τα ΕΤΑ Α.Ε. ουδέποτε ενημέρωσαν επίσημα την υπηρεσία μας για το σοβαρότατο αυτό θέμα της μη υπογραφής της σύμβασης, ενώ παράλληλα ο δήμος Ναυπλίου λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα (Ιούνιος 2009) ως φορέας χρήσης του φρουρίου, διαθέτοντας κλειδιά εσωτερικών χώρων του φρουρίου, δεχόμενος αιτήσεις για εκδηλώσεις κλπ.».
Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η εικόνα της εγκατάλειψης κυριαρχεί παντού, καθώς δεν έχει γίνει καμία συντήρηση των εγκαταστάσεων λειτουργίας επί πολλά έτη από τον φορέα διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: