Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Λυγουριό | Φήμες για γυμνές γυναίκες μέσα σε νεκροταφείο


Μία ιστορία με ισχυρές δόσεις... θρίλερ έχει αναστατώσει τον τελευταίο καιρό τους κατοίκους του Λυγουριού, δίπλα στο Θέατρο της Επιδαύρου στην Αργολίδα, τροφοδοτώντας συζητήσεις. 

 

Σύμφωνα με όσα λέγονται, πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι του Λυγουριού που πέρασαν μετά τις 12 τη νύχτα έξω από το νεκροταφείο του χωριού δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν εκτός από τα καντήλια που σιγόκαιγαν, τέσσερις γυναίκες γυμνές να κρατούν στα χέρια τους λαμπάδες και να κινούνται ανάμεσα στα μνήματα. Οι τέσσερις γυναίκες περιφέρονταν στον χώρο σαν να έκαναν κάποια τελετή. Είχαν λυμένα τα μαλλιά τους και χόρευαν παράξενα πάνω στους τάφους. Οπως λέγεται, για πολλή ώρα οι γυμνές γυναίκες με τις λαμπάδες στα χέρια κινούνταν απ’ άκρη σ’ άκρη του νεκροταφείου, άλλοτε με αργά βήματα και άλλοτε χορεύοντας, ενώ ακούγονταν και κάποιες φωνές που θύμιζαν κάτι μεταξύ ψαλμωδίας και κλάματος.
Ωστόσο συγκεκριμένες μαρτυρίες από συγκεκριμένους ανθρώπους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η ιστορία αναπαράγεται σαν φήμη, με πολύ μυστήριο, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει και οι πιθανολογήσεις. Τοπική εφημερίδα της Αργολίδας έγραψε, μάλιστα, ότι οι τρεις γυναίκες ζουν μόνιμα στην Αθήνα και η τέταρτη πηγαίνει συχνά στην περιοχή.

Αστυνομία
Στο Λυγουριό ακούστηκε επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία συνέλαβε τις τέσσερις γυναίκες, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται. Σημειώνεται ότι κάτοικοι που πήγαν τις επόμενες ημέρες στο νεκροταφείο δεν βρήκαν βανδαλισμούς.
Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την ιστορία στην... προχωρημένη φαντασία ορισμένων κατοίκων του χωριού, ενώ άλλοι μιλούν για τελετή μαύρης μαγείας και για σατανιστές.
Ο δήμαρχος Ασκληπιείου, Χρ.Τσακαλιάρης, αντιμετώπισε με χιούμορ την ιστορία και δήλωσε στο «Εθνος» ότι θεωρεί «φαιδρή» την υπόθεση.
Μάλιστα, έπειτα από πίεση κατοίκων που τον ρωτούσαν αν γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη των τεσσάρων γυναικών, απευθύνθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Αργολίδας, ο οποίος του απάντησε ότι δεν έχει καταγραφεί τέτοιο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: