Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Δεν θα βρίσκουν καρέκλα με τις συνενώσεις


Η ΑΣΧΗΜΗ οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ταμεία πολλών δήμων της Αργολίδας, είναι γνωστή στους πολίτες, πόσο μάλλον στους επαγγελματίες που προμηθεύουν τους ΟΤΑ. Οι τελευταίοι μάλιστα, αν δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη», θα πληρώνονταν στην καλύτερη περίπτωση μετά από ένα χρόνο, έχοντας ήδη καταβάλει τον ΦΠΑ και ίσως και τον φόρο.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που χτύπησαν τα ταμεία, μπορεί να φταίνε σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι απερίσκεπτοι δήμαρχοι, όμως επειδή το πρόβλημα είναι Πανελλαδικής εμβέλειας, φαίνεται ότι εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη πόρων προς τους ΟΤΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ λοιπόν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και πως θα πετύχει η λειτουργία των νέων δήμων - γιγάντων, με άδεια ταμεία; Αν δεν υπάρξει κάποια ραγδαία εξέλιξη στα οικονομικά των δήμων πέραν των υποσχέσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αν δεν μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία των δήμων, προεξοφλείται η αποτυχία των νέων συνενώσεων με την επωνυμία «Καλλικράτης».
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εσωτερικών, πρέπει απαραίτητα να ξεδιαλύνει αυτό το θέμα που μαραζώνει την επαρχία και δεν την αφήνει να αναπτυχθεί. Πολύ φοβάμαι ότι οι νέοι δήμαρχοι δεν θα βρίσκουν σε λίγο καιρό ούτε καρέκλα για να καθίσουν. Πόσο μάλλον να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ή να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: