Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η απόλυτη ξεφτίλα

ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ στην Βουλή ένα θέμα για να επιλυθεί, την στιγμή που θα έπρεπε αυτόματα χωρίς παρεμβάσεις να λύνεται, τότε κάτι δεν πάει καλά.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ το Κοινοβούλιο τουλάχιστον για περισσότερη από μισή ώρα με το θέμα της πλήρωσης θέσεων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας, την στιγμή που εδώ και μια δεκαετία, από τη στιγμή που λειτούργησε το Κέντρο, όλα τα θέματα που το αφορούν θα έπρεπε να ήταν λυμένα. Και όμως δεν είναι.
ΟΥΤΕ Οργανισμό Λειτουργίας δεν έχει το Κέντρο και προσπαθεί ο κάθε Πρόεδρός του να αυτοσχεδιάσει, για να καταφέρει να μην ρεζιλεύεται το κράτος με την δυσλειτουργία του. 6.749 συνεδρίες – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έγιναν στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ το 2009, αλλά στο ταμείο δεν υπάρχουν λεφτά, ούτε καν για να πληρωθεί το νερό στον δήμο!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα. Ούτε λόγος βέβαια για υπεύθυνο μόνιμο προσωπικό, αφού η λύση των stage ανέβαλε μέχρι τώρα τις προσλήψεις. Μέχρι και εθελοντές αναζητήθηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, ώστε να καταφέρει κουτσά στραβά να δουλέψει το σύστημα. Ακόμα όμως και η Προγραμματική Σύμβαση του Λογιστή έχει λήξει από τον Σεπτέμβρη και σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει το λογιστήριο!
ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ μπαλώματα των προβλημάτων, που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια στο Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης των Ατόμων με Αναπηρία της Μιδέας, απλά μεταθέτουν τα προβλήματα και δεν τα επιλύουν. Και πολύ φοβάμαι ότι και πάλι το ίδιο θα γίνει. Πραγματοποιήθηκε ολόκληρη συζήτηση στη Βουλή για να ανανεωθούν τελικά για μια ακόμα φορά κάποιες συμβάσεις για ειδικότητες που θεωρούνται απαραίτητες, και να δοθούν απλά υποσχέσεις για την επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων. Πάλι μετάθεση των οριστικών λύσεων για το μέλλον, δηλαδή.
ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ παιγνίδι ατελείωτο – δυστυχώς – στην πλάτη των ασθενών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: