Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Λείπει η αισθητική από το Ναύπλιο και χάνουν τα «μπράβο»


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ από χρόνια, δειλά- δειλά, ο δήμος Ναυπλίου αρχίζει να αντιλαμβάνεται το όφελος της ανακύκλωσης και κάνει τα πρώτα βήματα με την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, που εγκαινίασε πρόσφατα σε συνεργασία με εταιρία η οποία ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ένας σημαντικός όγκος ρυπογόνων σκουπιδιών, δεν θα καταλήγει πλέον στις χωματερές, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος τους.
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ θα μπορούσαμε να πούμε «μπράβο» και να ευχηθούμε …καλή συνέχεια και για την έναρξη της ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινίου, ή  πλαστικού, βλέπουμε καταμεσής της οδού 25ης Μαρτίου, στον χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά του Σαββάτου, οι παρελάσεις δυό φορές το χρόνο, η καρναβαλική παρέλαση κάθε απόκρια, στον κεντρικό δρόμο που χρησιμοποιείται ως είσοδος αλλά και έξοδος του Ναυπλίου, στον δρόμο που περνά υποχρεωτικά κάθε επισκέπτης της πόλης για να φτάσει στο Παλαμήδι, στον δρόμο με την μεγαλύτερη κίνηση, ένα τεράστιο σιδερένιο κοντέινερ για να πετάμε κάθε άχρηστο σκουπίδι, από ηλεκτρικές συσκευές που προορίζεται για ανακύκλωση.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ για μια ακόμα φορά τις σκουριασμένες κατασκευές – κουτιά που είχαν τοποθετηθεί για την ψηφιακή ξενάγηση στις πλατείες τριών Ναυάρχων και Φιλελλήνων και ξηλώθηκαν κατόπιν, εξαιτίας των αντιδράσεων που σημειώθηκαν από όσους διέθεταν έστω και ελάχιστα ίχνη αισθητικής, για μια πόλη σαν το Ναύπλιο.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ αντιληφθεί ότι η πόλη αυτή, οφείλει την ομορφιά της στην εικόνα που έχει να παρουσιάσει και φροντίζουν – λόγω άγνοιας θέλω να πιστεύω – να καταστρέφουν αυτήν την εικόνα.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ καλώς – πολύ καλώς, ξεκίνησε έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών στο Ναύπλιο. Όμως όποιος κι αν είναι ο λόγος που επιβάλει την τοποθέτηση του αντιαισθητικού κοντέινερ στην κεντρικότατη οδό 25ης Μαρτίου, αποτελεί μεγάλη ανοησία  που δεν ξεπεράστηκε, ώστε να μην συγκρούεται η αισθητική της πόλης με ένα καλύτερο περιβάλλον που προσδοκούμε μέσω της ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: