Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Άγιος των πολιτικών, θα σώσει τη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ


ΕΓΡΑΨΕ στο επίμαχο άρθρο του το Γερμανικό Focus, μεταξύ άλλων: «Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται, όπου μπορεί κανείς να φανταστεί. Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο. Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο, όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ για τους καρκινοπαθείς. Μόνο που για τους πολιτικούς τους, δεν βρέθηκε ακόμη κανένας Άγιος».
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΔΙΚΟ οι Γερμανοί. Αν μάλιστα θα μπορούσε το παραπάνω να εφαρμοστεί για κάποιους από τους Πασόκους «πολιτικούς» της Αργολίδας, θα ήταν …θεάρεστο, μιας και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Και κανείς ποτέ δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι, δηλαδή τους πολιτικούς που μάχονται για τα κοινά έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το δικό τους βόλεμα και την ιδιοτέλεια, από εκείνους που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς αλλά τους τρώει η «μαρμάγκα» και μένουν μονίμως στο περιθώριο.
ΠΟIOI EINAI αυτοί που ευθύνονται τα τελευταία 20 χρόνια, για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα «τρώει» τα παιδιά του; Όλοι το ψιθυρίζουν και κανείς δεν το φωνάζει. Ξεκίνησε την Κυριακή, η νομαρχιακή επιτροπή (καλώς) μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την συγκρότηση ενός δημοτικού ψηφοδελτίου στο Ναύπλιο με ευρεία μορφή, ξεχνώντας όμως τις προσωπικές διαφορές που υπάρχουν, τις φιλοδοξίες του καθενός, την ιδιοτέλεια. Όλους αυτούς τους παράγοντες δηλαδή, που μπορούν να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια. Και αυτά, επειδή οι κομματικές παρωπίδες, δεν άφησαν μέχρι τώρα τις οργανώσεις να βρουν τα αίτια του διασκορπισμού των μελών του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες παρατάξεις στο Ναύπλιο, ούτε ποτέ κανείς δεν μπήκε στην διαδικασία να ξεβρομίσει την αυτοδιοίκηση απ΄ όσους την λέρωσαν.
ΑΜΕΣΑ το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα όλων όσων ανακατεύτηκαν τοπικά με την αυτοδιοίκηση ή με την πολιτική, προτάσσοντας κύρια και μοναδικά, το προσωπικό τους εγώ και το προσωπικό τους συμφέρον. Οι κομματικές παρωπίδες, δεν άφησαν κανέναν να δει ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να προσφέρουν πράγματι στα κοινά και ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το κόμμα τους για να βολευτούν με την κατοχή της εξουσίας ή με την ανάκτηση κάποιας θέσης δίπλα στην εξουσία. Τα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά και καπελώνουν την πολιτική φταίνε. Μετά ο δρόμος θα είναι πολύ πιο εύκολος και για συνεργασίες, αλλά και για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.
ΑΛΛΟΙΩΣ μόνο ένας Άγιος των πολιτικών θα τους σώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: