Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Ανίκανοι να διεκδικήσουμε την έδρα της νέας Περιφέρειας

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία μπαίνει ο Καλλικράτης, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Δυστυχώς όμως σε τοπικό επίπεδο παρατηρείται τεράστια ανοχή και αδιαφορία σχετικά με την έδρα της νέας Περιφέρειας.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ασχολούνται μόνο με τα όρια της νέας Περιφέρειας, με τα κουκιά των κομμάτων που θα προκύψουν, αλλά και με τις υποψηφιότητες όσων ενδιαφέρονται να κάνουν το μεγάλο πολιτικό βήμα, για να ξεκινήσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία στον νέο θεσμό. Οι πάντες αδιαφορούν να μιλήσουν και να προβληματιστούν για την έδρα.
ΕΝΩ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ως μοναδική ευκαιρία για την Αργολίδα να τεθεί σοβαρά και με επιχειρήματα θέμα έδρας της νέας Περιφέρειας, αφήνουν το δικαίωμα αυτής της διεκδίκησης αμαχητί, στην Πάτρα και στην Τρίπολη. Παρακάμπτουν παντελώς τους σοβαρούς ιστορικούς λόγους, που θα μπορούσαν να επικαλεστούν για να γίνει το Ναύπλιο έδρα της νέας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει σοβαρότατος ιστορικός λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να διεκδικηθεί η έδρα στο Ναύπλιο, της νέας Περιφέρειας που θα προκύψει από την διοικητική μεταρρύθμιση. Ιστορικά, αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους και κινδυνεύει με την απώλεια του τίτλου της πρωτεύουσας του νομού Αργολίδας, να παραμείνει μια μικρή άσημη επαρχιακή κωμόπολη.
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ πρώτος απ΄ όλους θα έπρεπε να σηκώσει την «παντιέρα» της διεκδίκησης της έδρας της Περιφέρειας. Από κοντά και η σημερινή νομαρχία, η ΤΕΔΚ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Αργολίδας θα έπρεπε να ακολουθήσουν στην διεκδίκηση αυτή. Από κοντά και πρώτοι στον …«χορό», θα έπρεπε να ήταν και οι βουλευτές του νομού, αλλά και όλοι οι φορείς.
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ στον τόπο που τους εκλέγει.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ δεν ανακινείται το θέμα; Προφανώς γιατί για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι πολιτικοί της Αργολίδας δεν έχουν όραμα και είναι απλοί διαχειριστές της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: