Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ασθενοφόρο παρέσυρε δύο ποδηλάτες

Η έλλειψη φωτισμού στον δρόμο φαίνεται να ήταν η βασική αιτία του τροχαίου που κόστισε τη ζωή των δύο τριαντάχρονων. Το ασθενοφόρο μετέφερε ένα παιδί σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ηέλλειψη φωτισμού στον δρόμο φαίνεται ότι ήταν η βασική αιτία του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο Ναύπλιο, με θύματα δύο ποδηλάτες, ηλικίας 30 ετών.
σθενοφόρο που μετέφερε ένα μικρό παιδί με τραύμα στο κεφάλι σε νοσοκομείο της Αθήνας, χτύπησε, στις 10 προχθές το βράδυ, λίγο πριν από το χωριό Αργολικό κοντά στο Ναύπλιο, το ποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι δύο τριαντάχρονοι.
Ο ένας από τους ποδηλάτες που καταγόταν από το Ναύπλιο βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο άλλος που ήταν αλλοδαπός μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε. Οι γονείς του παιδιού που ακολουθούσαν το ασθενοφόρο βλέποντας τη σύγκρουση αναστατώθηκαν. Οταν διαπίστωσαν ότι το μικρό δεν είχε πάθει κάτι, το παρέλαβαν και το μετέφεραν μόνοι τους στο νοσοκομείο της Αθήνας.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ναυπλίου, ενώ με εντολή της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, Γιάννης Ροτζιώκος, διέταξε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στενός, δεν φωτίζεται, ενώ έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση αφού από εκεί περνούν τα αυτοκίνητα που κινούνται από το Ναύπλιο προς την Αθήνα και αντίστροφα. Στο ίδιο σημείο έχουν συμβεί στο παρελθόν αρκετά τροχαία ατυχήματα, και μάλιστα με ποδηλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: