Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τα αεροπλάνα και βαπόρια, να μην μείνουν ευχολόγια

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ μηνύματα εκπέμπει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη των υποδομών της Πελοποννήσου, που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Με διαδικασίες fast track ελπίζουν ότι αμέσως θα βρεθούν οι ιδιώτες, που θα επενδύσουν για να φτιαχτούν αεροδρόμια και λιμάνια. Δεν είναι πανάκεια όμως η Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης. Χρειάζονται και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Η ΑΙΡΕΤΗ Περιφέρεια δίνει ελπίδες, τόσες που κάποιοι θεωρούν ότι ήδη ξεκίνησαν τα …
έργα. Μέχρι και οι Καλαματιανοί αντέδρασαν, μήπως θιγεί το δικό τους αεροδρόμιο. Δεν λέω…
ΜΑΚΑΡΙ να γίνει και το αεροδρόμιο της Τρίπολης πολιτικό και μακάρι να δρομολογηθούν και τα υπόλοιπα έργα υποδομής που λείπουν από την Πελοπόννησο, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος τουριστικά, πολύ περισσότερο απ΄ ότι είναι αναπτυγμένος αυτή τη στιγμή. Αλλά από τα λόγια και τις περιφερειακές αποφάσεις, μέχρι την υλοποίηση και την εξεύρεση ενδιαφερόμενου επενδυτή, υπάρχει τεράστια απόσταση.
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου που ψάχνει με το …ντουφέκι επενδυτή για να αναθέσει – παραδώσει την κατασκευή και εκμετάλλευση της περιβόητης Μαρίνας, είναι χαρακτηριστικό. Ο αρχικός ενθουσιασμός έχει καταλαγιάσει και η εξεύρεση επενδυτή έχει στοιχειώσει.
ΑΣ ΜΗΝ τα περιμένουμε επομένως όλα από τους ιδιώτες, γιατί απλούστατα μπορεί να μην ενδιαφέρονται. Όμως οι γερές βάσεις των υποδομών στην Περιφέρεια πρέπει με κάθε τρόπο να μπουν. Εδώ είναι που πρέπει να επιδείξει την δυναμική της η αιρετή περιφέρεια και να έχει να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
ΜΟΝΟ αν υπάρχουν διάφορα σενάρια σχετικά με την χρηματοδότησητων έργων μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτά θα υλοποιηθούν.Αλλιώς κινδυνεύουμε να μείνουμε σε ευχολόγια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: