Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι επενδυτικές ευκαιρίες και η αυτοδιοίκηση


ΕΛΠΙΔΕΣ για τουριστική ανάπτυξη στην Αργολίδα, δίνουν οι εκτιμήσεις μεσιτών και εταιριών συμβούλων ακινήτων, που διακρίνουν ενδιαφέρον από ξένους, αλλά και Έλληνες επενδυτές. Εκεί που πολλοί θεωρούσαν ξεγραμμένη την αγορά ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, αρχίζει να φαίνεται ένα αχνό φως στον ορίζοντα με επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες στην περιοχή μας.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ διαφήμιση για την Αργολίδα το γεγονός ότι  το σύνολο σχεδόν των οικονομικών εφημερίδων ασχολήθηκε με τις  ευκαιρίες για επενδύσεις που υπάρχουν στην Αργολίδα. Αλλά φαίνεται παράλληλα από τις δηλώσεις των ντόπιων έμπειρων μεσιτών, ότι οι υποψήφιοι επενδυτές δεν αγοράζουν πλέον …«γουρούνι στο σακί». Αναζητούν αξιόλογα ακίνητα, είτε για τουριστική κατοικία, είτε για τον κλάδο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων (logistics). Και αξιόλογο θεωρείται σήμερα ένα ακίνητο που εξυπηρετείται από δημόσιες υποδομές (δρόμοι, λιμάνια, νοσοκομεία κλπ)
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ επομένως το φυσικό περιβάλλον, οι αρχαιολογικοί χώροι και η διαθεσιμότητα σε ακίνητα για να επενδύσουν όσοι ενδιαφέρονται. Χρειάζονται και οι υποδομές. Και εδώ έρχεται ο ρόλος του κράτους. Αλλά επειδή το κράτος αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς έχει άλλες προτεραιότητες και βρίσκεται υπό διάλυση, το μεγάλο βάρος πέφτει στην αυτοδιοίκηση.
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ της Περιφέρειας και των δήμων είναι περισσότερο από ποτέ μεγαλύτερες για να βάλουν εμπρός την μηχανή της ανάπτυξης. Και όταν υπάρχει το ενδιαφέρον των επενδυτών τότε η δουλειά τους είναι πιο εύκολη. Αρκεί να αντιληφθούν τον ρόλο τους.
ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝ νοιάζει τον απλό πολίτη; – ίσως να αναρωτηθούν μερικοί. Η απάντηση δεν είναι δύσκολη, αφού η ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και των επενδύσεων σε οποιονδήποτε τομέα, δημιουργεί και θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στους υπόλοιπους κλάδους. Ο τουριστικός κλάδος είναι γνωστό, ότι στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία αυτού του τόπου. Και έχει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης ο συγκεκριμένος κλάδος, χάρη στο φυσικό του περιβάλλον και τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας και της μοναδικότητας της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: