Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Χαστούκι στον τουρισμό του Ναυπλίου

ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ήταν μέσα στο κατακαλόκαιρο, η δημοσιοποίηση της επιστολής του δήμαρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά προς τον Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με τις ανησυχίες και την ανασφάλεια των πολιτών λόγω έλλειψης αστυνόμευσης.
ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ το πρόβλημα είναι σοβαρό και κυρίως στα χωριά η κατάσταση είναι ανυπόφορη πλέον. Ναι, το ήσυχο Ναύπλιο αρχίζει να ζει στην ανασφάλεια και τον φόβο, ενώ η έλλειψη αστυνόμευσης είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ. Ναι, είναι υπαρκτό το θέμα και δεν θα ήταν ορθό να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ναι, ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί εδώ και χρόνια φωνάζουν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για την αδυναμία τους να αστυνομεύσουν την περιοχή.

ΑΛΛΟ όμως είναι ο στρουθοκαμηλισμός και να κρύβουμε κάτω από το χαλί το πρόβλημα – όπως έχει γίνει επανειλημμένα για ένα σωρό σοβαρότατα θέματα που θα βοηθούσε στην επίλυσή τους η δημοσιοποίηση - και άλλο να διατυμπανίζουμε κάτι το οποίο θα κάνει ζημιά στην πόλη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

ΑΡΙΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ο δήμαρχος και έστειλε την επιτολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και καλά θα έκανε να του γράψει ακόμα πιο ωμά την πραγματικότητα. Και ίσως ακόμα καλύτερα θα έκανε αν ζητούσε επιπλέον και μια συνάντηση μαζί του για να του κάνει πιο λιανά το πρόβλημα, για να καταλάβει ο Παπουτσής σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει η άλλοτε φιλήσυχη επαρχία.

ΑΛΛΑ η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας επιστολής στην αρχή της τουριστικής περιόδου αποτελεί «βόμβα» στον τουρισμό της περιοχής. Ποιος τουρίστας δεν θα φοβόταν, όταν θα διάβαζε στις εφημερίδες όσα καταγγέλλει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο πρώτος πολίτης της πόλης;

ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ η δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής, αυτή τη χρονική στιγμή; Οι επιπτώσεις μήπως είναι χειρότερες από τα οφέλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: