Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ένα Επιμελητήριο που προστατεύει τα μέλη του


ΕΝΑΝΤΙΟΝ των υπευθύνων της ΔΕΗ, πρόκειται να στραφεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για τις βλάβες που έχουν υποστεί τα μέλη του από τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος. Είναι μια κίνηση ενός φορέα που θέλει να προστατεύσει τα μέλη του, χωρίς ωστόσο να στραφεί απαραίτητα και εναντίον των συνδικαλιστών (παρεμπιπτόντως δεν είδαμε ανάλογη κίνηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας).
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ οι επιχειρήσεις, αλλά ακόμα περισσότεροι οι οικιακοί καταναλωτές οι οποίοι έχουν πάθει σημαντικές ζημιές χιλιάδων ευρώ στις ηλεκτρικές συσκευές τους, από τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος και τις διακυμάνσεις στην τάση του δικτύου της ΔΕΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ελάχιστοι (ίσως και κανένας) ήταν αυτοί που διεκδίκησαν και έλαβαν αποζημίωση από την ΔΕΗ για την ζημιά που υπέστησαν, με υπαιτιότητά της.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να αποζημιωθούν είναι να μπορούν να αποδείξουν ότι η βλάβη στη συσκευή τους προήλθε από απότομη μεταβολή τάσης και παράλληλα η ΔΕΗ να μην μπορεί να τεκμηριώσει από την πλευρά της ότι η διακοπή οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, πτώση δέντρων στο δίκτυο, επεμβάσεις τρίτων κ.ά). Επομένως μεμονωμένα είναι δύσκολο κάποιος να διεκδικήσει αποζημίωση.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να συνδράμει τα μέλη του που ενδεχομένως δεν μπορούν μεμονωμένα να διεκδικήσουν το δίκιο τους και να αποζημιωθούν τόσο για τις βλάβες σε μηχανήματα, όσο και για την καταστροφή προϊόντων και πολύωρη αναστολή εργασιών σε βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Ο ΡΟΛΟΣ επομένως του Επιμελητηρίου αυτού δεν εξαντλείται στην είσπραξη των συνδρομών από τα μέλη του αλλά και στην προστασία τους. Το Επιμελητήριο Αργολίδας με τι ασχολείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: