Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Η φρίκη του κάμπου

ΝΩΠΕΣ είναι ακόμα εικόνες με οικονομικούς μετανάστες στην Αργολίδα, όπου κρέμονται σαν τσαμπιά από σταφύλια σε φορτηγά και μεταφέρονται σαν «πρόβατα» στα χωράφια του κάμπου για να εργαστούν.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας στο Πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι συγκινήθηκαν, κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν, αλλά ανάλογα περιστατικά δεν έχουν πάψει να υπάρχουν γύρω από την «ευαίσθητη» κοινωνία της Αργολίδας.

ΝΩΠΕΣ είναι επίσης οι δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Άργους Φώτη Κολεβέντη, για την κατάσταση που επικρατεί σε εργοστάσια του νομού, όταν κατά τις εφόδους κλιμακίων της Επιθεώρησης Εργασίας και άλλων υπηρεσιών, εργάτες πηδούν από τα παράθυρα και τρέχουν στα χωράφια για να εξαφανιστούν - κατ΄ εντολήν του αφεντικού τους υπό την απειλή της απόλυσης - αφού δεν διαθέτουν ούτε καν άδεια να εργαστούν.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΜΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τα απαράδεκτα ωράρια σε συσκευαστήριο της περιοχής, έρχεται σήμερα να υπενθυμίσει στους υπεύθυνους τί συμβαίνει με τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και με τους ντόπιους εργάτες.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ για 10ωρη και 11ωρη ανθυγιεινή εργασία με απρόβλεπτες συνέπειες στην υγεία των γυναικών εργαζομένων, οι συνεχείς λιποθυμίες τους την ώρα της δουλειάς και η τρομοκρατία που επικρατεί από την πλευρά της εργοδοσίας, παραπέμπουν σε εποχές δουλείας.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να συμβαίνουν όλα αυτά στην Αργολίδα του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: