Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Διαμαρτυρία για νερό - δηλητήριο

Ακατάλληλο νερό με νιτρικά τρέχει ακόμα στις βρύσες των σπιτιών των κατοίκων του Δήμου Ασίνης.
Οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει και θεωρούν ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί μια λύση.
Οπως καταγγέλλει η Ενωση Πολιτών (που έχει δημιουργηθεί για την επίλυση διάφορων προβλημάτων της περιοχής, με επιστολή που έστειλε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ είναι πλήρως ακατάλληλο και επικίνδυνο».
Στο παρελθόν τα μέλη της Ενωσης έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, παραστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, στον δήμαρχο Ναυπλίου, στον νομάρχη και σε άλλους φορείς χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οπως λένε, σχεδιάζουν να συμμετάσχουν και στη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα αποτελείται από φορείς του Νομού Αργολίδας με αντικείμενο «το νερό ύδρευσης και άρδευσης».

Ζητούν λύση
Με την επιστολή τους στον περιφερειάρχη ζητούν να συμβάλει, ώστε να βρεθεί μια λύση. Οι κάτοικοι ζητούν να υδροδοτηθεί ο Δήμος τους από τον γειτονικό Δήμο Ναυπλίου και να πάψει να χύνεται ανεκμετάλλευτο στη θάλασσα το νερό της πηγής της Λέρνης.
Οπως επισημαίνουν, η υδροδότηση του Δήμου Ασίνης από το Ναύπλιο, παρότι έχει δρομολογηθεί, συνεχώς κάπου κολλάει και οι βρύσες στα σπίτια τρέχουν ακόμα δηλητήριο.
Τονίζουν ακόμα: «Εργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ναυπλίου σταμάτησαν στα σύνορα του Δήμου μας, λες και είμαστε άλλο κράτος, παρόλο που μέσα σε δύο χρόνια θα γίνουμε ένας Δήμος.
Σήμερα έχουμε ένα δίκτυο ανεπαρκές με αμίαντο και έλλειψη δεξαμενών για τις ανάγκες του Δήμου.
Εργα υποδομής που έπρεπε να έχουν γίνει από πολλά χρόνια, έρχονται να μας οδηγήσουν σήμερα σε αδιέξοδο». Και αναρωτιούνται στην επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου: «Μια περιοχή από τις πιο όμορφες της Ελλάδας κινδυνεύει από μαρασμό.
Μια περιοχή που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, πώς κατά τη γνώμη σας θα κρατήσει τους τουρίστες με ένα τέτοιο νερό;».
Ακης Γκάτζιος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11421&subid=2&tag=8405&pubid=1732607

Δεν υπάρχουν σχόλια: