Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες;

ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΩΡΕΣ του τρίτου κόσμου, δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν όσα συνέβησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια με το λιμάνι του Ναυπλίου, σε ότι έχει σχέση με την φορτοεκφόρτωση των αδρανών υλικών.

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ συμφέροντα πίσω από την επί 2,5 χρόνια καθυστέρηση της αποστολής του εγγράφου – κλειδί, που δρομολογεί την απαγόρευση της διαδικασίας φόρτωσης των αδρανών; Και γιατί εστάλη ξαφνικά τώρα το περιβόητο έγγραφο και όχι σε άλλο χρονικό διάστημα; Μήπως κάποιοι εξυπηρετούνται αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή;

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ αυτοί που ενήργησαν ώστε αυτή τη στιγμή να κοινοποιηθεί το έγγραφο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου και ποιοι ήταν αυτοί που ενήργησαν να παραμείνει ξεχασμένο στο συρτάρι για τόσο καιρό; Είναι ένα παζλ που πρέπει να ξετυλιχθεί για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να φανεί αν κάποιοι αποκόμισαν ίδιον όφελος και αν συνεχίζουν να κερδίζουν.

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ που παρέλαβε την αναφορά του δημάρχου Ναυπλίου για άμεση απαγόρευση της διαδικασίας φορτοεκφόρτωσης των αδρανών, δεν πρέπει να σταθεί μόνο σε αυτό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ μια πόλη σαν το Ναύπλιο να κρέμεται από ένα έγγραφο που «ξεχάστηκε» σε ένα συρτάρι. Και οι ευθύνες δεν πρέπει να αναζητηθούν μόνον στο αρμόδιο «ξεχασιάρη» υπάλληλο, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ άλλωστε στην οικονομία της πόλης και στην υγεία των κατοίκων είναι γνωστές και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το παρασκήνιο όλης αυτής της ιστορίας που μόνο ένας δικαστής μπορεί να ανακαλύψει και να αποδώσει ποινικές ευθύνες πέραν των πολιτικών ευθυνών που φαίνεται να υπάρχουν. Το  «μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο» γι΄ αυτήν την περίεργη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: