Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Στα τάρταρα το τουριστικό προϊόν


ΠΡΟΧΕΙΡΑ και χωρίς σχεδιασμό, πέραν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που πασχίζει με πενιχρά μέσα να διατηρήσει ή να αυξήσει το πελατολόγιό της, πέρασε κι αυτή η θερινή περίοδος για την Αργολίδα.

Ο ΤΟΜΕΑΣ τουρισμού μέσα από τη νομαρχία και τους δήμους, λειτούργησε αποσπασματικά και αυτή τη χρονιά, συμμετέχοντας μόνο σε εκθέσεις και τυπώνοντας καλαίσθητα έντυπα. Μέχρι εκεί όμως. Δεν βοηθήθηκε, ούτε ελήφθη ποτέ πολιτική η απόφαση για να δοθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για δράσεις που θα έχουν στόχο μελετημένα τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και την με οποιονδήποτε τρόπο προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ στον τομέα των υποδομών υπήρξε πρόοδος, ώστε η Αργολίδα πέραν της φυσικής της ομορφιάς και της ιστορικής της αξίας να αποτελέσει περαιτέρω πόλο έλξης νέων επισκεπτών.

Η ΜΑΡΙΝΑ μένει στα χαρτιά, μικρά ασφαλή λιμάνια δεν υπάρχουν στα παράλια ούτε καν για να δέχονται μικρά σκάφη, το αεροδρόμιο συνεχίζει να αποτελεί όνειρο, οι δρόμοι κατασκευάζονται με ρυθμούς χελώνας, το περιβάλλον συνεχίζει να δέχεται την ανθρώπινη ασέλγεια σε πολύ μεγάλο βαθμό και βέβαια η διαφήμιση της Αργολίδας στα πέρατα του κόσμου χωλαίνει.

ΜΠΟΡΕΙ λοιπόν το ένα τρίτο της οικονομίας αυτού του νομού - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - να προέρχεται από τον τουρισμό, όμως όσοι απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα, αφήνονται να μαραζώνουν.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να δοθεί έμφαση στο τουριστικό προϊόν - βαρεθήκαμε να το λένε - κάποια στιγμή πρέπει να ληφθεί και να εφαρμοστούν επιτέλους συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο την βελτίωση του σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: