Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Οι μάσκες έπεσαν! Ψυχραιμία

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που διαμορφώνεται από ώρα σε ώρα με την οικονομία της Ελλάδας που καταρρέει, πλήττει ήδη ολόκληρη την κοινωνία. Τα «προνόμια» της μεσαίας κυρίως τάξης πάνε περίπατο. Και οι φτωχοί ακόμα φτωχότεροι και όποιος αντέξει. Το ξεκίνημα μιας νέας αρχής για ολόκληρη την υγιή Ελληνική κοινωνία, είναι μόλις η δικαιολογία για να καταπιούμε όσα μας περιμένουν στο άμεσο αλλά και μακρινό μέλλον.


Η ΑΓΡΙΑ -χωρίς προηγούμενο- λιτότητα, που είναι προ των θυρών, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου, και ο εργασιακός μεσαίωνας ανατέλλουν σήμερα. Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό με την ανεργία, τα ξεπουλήματα και την κατάλυση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ δείχνει πλέον το πιο άγριο πρόσωπό του, στην χώρα που τελικά έμαθε να μην μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν. Ακόμα και ιδεολογικά αντίθετοι έμαθαν και συνήθισαν να ζουν υπό τα καπιταλιστικά πρότυπα στην Ελλάδα και τώρα καλούνται εν μία νυχτί να αλλάξουν τα πάντα στην ζωή τους.

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ τούτες τις ώρες είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τον κόσμο αυτού του νομού και της χώρας. Οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν, τα παπαγαλάκια λένε ότι τους κατέβει, όμως η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Ακόμα και για τον γράφοντα, αλλά και για τον καθένα μας όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχραιμία.

ΟΣΟ κι αν ο έλεγχος έχει χαθεί αυτή τη στιγμή, η επόμενη μέρα, όποια εξέλιξη κι υπάρξει πρέπει να μας βρει ενωμένους και κυρίως δυνατούς. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, μαζί με μια μεγάλη συγγνώμη που με την ανοχή μας αφήσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια να σαπίσει το πολιτικό σύστημα, με αντάλλαγμα την …βόλεψή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: