Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Υποψήφιοι …μπελάδες


ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ για τα κόμματα η πληθώρα υποψηφίων για τους νέους δήμους – γίγαντες που θα προκύψουν με την διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και για τις νέες περιφέρειες.
ΑΙΡΕΤΟΙ που χηρεύουν οι θέσεις τους με τις συνενώσεις, αλλά και άλλοι που «σκίζονται» για να καταλάβουν μια θέση στα ψηφοδέλτια, δημιουργούν πονοκέφαλο στα κομματικά επιτελεία.
Η ΑΣΧΗΜΗ όμως οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ταμεία πολλών δήμων της Αργολίδας, είναι γνωστή σε όλους.
ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ όμως από όσους ενδιαφέρονται να ηγηθούν συνδυασμών, δεν ακούσαμε να προβληματίζεται για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι νέοι ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ λοιπόν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και πως θα πετύχει η λειτουργία των νέων δήμων - γιγάντων, με άδεια ταμεία; Αν δεν υπάρξει κάποια ραγδαία εξέλιξη στα οικονομικά των δήμων πέραν των υποσχέσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αν δεν μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία των δήμων, προεξοφλείται η αποτυχία των νέων συνενώσεων με την επωνυμία «Καλλικράτης».
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εσωτερικών, πρέπει απαραίτητα να ξεδιαλύνει αυτό το θέμα που μαραζώνει την επαρχία και δεν την αφήνει να αναπτυχθεί. Πολύ φοβάμαι ότι οι νέοι δήμαρχοι δεν θα βρίσκουν σε λίγο καιρό ούτε καρέκλα για να καθίσουν. Πόσο μάλλον να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ή να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ οι ίδιοι δεν το σκέφτεται, μάλλον η ίδια η κυβέρνηση πρέπει εξ  αρχής να βάλει το νερό στο αυλάκι και να προβλέψει όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες στο νομοσχέδιο, εν  όψει μάλιστα της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: