Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ξέχασαν την Αργολίδα οι υποψήφιοι

ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ του σταυρού, που γίνεται τα τελευταία 24ωρα από τους υποψήφιους όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα των μικρότερων, ελάχιστα ακούσαμε για την Αργολίδα. Κάθε λογής υποψήφιοι εκφωνώντας ομιλίες – καρμπόν και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με ξύλινη παλιομοδίτικη γλώσσα, προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να μας πείσουν να τους ψηφίσουμε, χωρίς να μας πουν τι συγκεκριμένα πλάνα και τι συγκεκριμένα σχέδια έχουν στο μυαλό τους για τον νομό που εκλέγονται. Και όσοι το επιχείρησαν - πλην μεμονωμένων ίσως εξαιρέσεων - δεν μας έπεισαν, γιατί τους έλλειπαν τα επιχειρήματα.
ΕΝΤΑΞΕΙ, δεν είναι ξεχωριστό κρατίδιο η Αργολίδα και σίγουρα εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό των κομμάτων, όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που δεν εξαντλούνται στον Ανάβαλο, ο οποίος λόγω επικαιρότητας είχε την τιμητική του για μια ακόμα φορά και τον θυμήθηκαν σχεδόν όλοι, αν και εδώ πάλι δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο. Και δεν είναι μόνο οι υποδομές σε δρόμους και σε φράγματα που μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη σε έναν νομό. Ούτε βέβαια η λογική του «Μαυρογιαλούρου» που υπόσχεται προεκλογικά «γεφύρια» για να σώσει αυτόν τον τόπο και μετά επειδή δεν μπορεί, απλά δεν τα φτιάχνει.
ΛΕΙΠΕΙ ο εξειδικευμένος σχεδιασμός για την ανάπτυξη, κάτι στο οποίο μπορεί να συνδράμει και η Κοινοβουλευτική δράση των εκλεγμένων εκπροσώπων μας. Αρκεί να το θέλει και η κομματική στέγη κάτω από την οποία βρίσκονται. Γιατί αν τα περιμένουμε όλα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαύρο φίδι που μας έφαγε…
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ τι συγκεκριμένα θα γίνει με τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που κλείνουν στο Άργος και αλλού και πώς θα μείνει στον τόπο του όλος αυτός ο κόσμος. Δεν ακούσαμε τίποτα για τις άλλες επιχειρήσεις της Αργολίδας, που φεύγουν για τα Βαλκάνια, ώστε να εξασφαλίσουν φθηνά μεροκάματα. Δεν ακούσαμε τίποτα για την πείνα των ψαράδων που λόγω της μόλυνσης του Αργολικού κόλπου δεν βγάζουν ψάρια. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους αγρότες του κάμπου, που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Δεν ακούσαμε τίποτα ιδιαίτερο για τους μετανάστες που ζουν στην Αργολίδα. Δεν ακούσαμε τίποτα χειροπιαστό για τα σκουπίδια, για την ποιότητα της ζωής μας, για την καθημερινότητά μας. Και ακολουθεί μακρύς ο κατάλογος…
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ βουλευτές θα έπρεπε να εξειδικεύουν το πρόγραμμα του κόμματός τους, στις ανάγκες του νομού και των κατοίκων του, κάτι όμως το οποίο δεν συνέβη. Θα έπρεπε να δώσουν «μασημένη τροφή» στον ψηφοφόρο της Αργολίδας και να του εξηγήσουν τι επιπτώσεις - θετικές ή αρνητικές - θα έχει το πρόγραμμα του κόμματός τους ιδιαίτερα σ΄ αυτόν τον τόπο. Θα έπρεπε να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με την περιοχή που ζητούν να τους στείλει στη Βουλή.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ όμως. Ίσως γιατί δεν έχουν τις γνώσεις να το πράξουν, ίσως όμως και γιατί θέλουν να βάλουν παρωπίδες στον ψηφοφόρο και να κατευθύνουν την σκέψη του, μόνον εκεί που το Αθηνοκεντρικό κράτος επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: