Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η παραθυρομανία του Μανώλη και τα λάθη του

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης, η κίνηση Μανώλη να εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα, είχε και τα θετικά της στοιχεία.
ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ένας βουλευτής να αφήσει τα προνόμια που του διαθέτει η βουλευτική έδρα και μάλιστα όταν είναι στο κυβερνών κόμμα. Θέλει τόλμη να αποφασίσει να αλλάξει ρότα είτε στην πολιτική, είτε στην αυτοδιοίκηση, είτε προς τον συνδικαλισμό, τη στιγμή μάλιστα που με μεγάλες πιθανότητες θα μπορούσε να επανεκλεγεί στο ίδιο κόμμα. ΌΜΩΣ ΕΚΑΝΕ και πολλά λάθη που θα τον ακολουθούν:
ΤΟ ΛΑΘΟΣ του Μανώλη ήταν ότι έλεγε και …ξέλεγε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να γίνει γραφικός. Ίσως γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επέσπευσε την παραίτηση κατά μία εβδομάδα, ώστε να προλάβει την πιθανή προκήρυξη εκλογών από τον πρωθυπουργό, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα προλάβαινε να παραιτηθεί. Θα τον προλάβαιναν οι εξελίξεις και θα έμενε στην ιστορία ως ο παραιτηθείς βουλευτής που δεν παραιτήθηκε ποτέ, αλλά ολοκλήρωσε την βουλευτική του θητεία. Οπότε δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει τον μανδύα της γραφικότητας από πάνω του.
ΛΑΘΟΣ ήταν επίσης για τον Γιάννη Μανώλη η προαναγγελία της παραίτησης πολλάκις, με αποτέλεσμα η έξοδός του από το Κοινοβούλιο να περάσει στα …ψιλά και να μην καταφέρει να κάνει τον «ντόρο» που τόσο πολύ επιθυμούσε, γύρω από την απόφασή του αυτή.
ΛΑΘΟΣ επίσης ήταν η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Καραμανλή, με αποτέλεσμα να φαντάζει στον κόσμο ως πραγματικός λόγος της παραίτησης η μη υπουργοποίηση του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως επίσης η έντονη αντίδρασή του για την προκλητική υποψηφιότητα του Γιάννη Ανδριανού, που έδωσε λαβή για σχόλια εναντίον του Μανώλη, ότι δηλαδή φοβήθηκε την υπερπροβολή του νέου υποψηφίου και παραιτήθηκε λίγο πριν ηττηθεί από εκείνον στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η ΠΑΡΑΘΥΡΟΜΑΝΙΑ του Μανώλη, ίσως συνέτεινε στα λάθη που έκανε ο παραιτηθείς βουλευτής, αφού έδειχνε προς τον κόσμο, ότι αναζητούσε συνεχώς λόγους και αιτίες για να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να συνεχίζει το σήριαλ της πολιτικής του καριέρας στις οθόνες της τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: