Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Οργή γονέων για βρώμικα σχολεία


Σε κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι γονείς των μαθητών των 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργους, αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα καθαριότητας που αντιμετωπίζει το συγκρότημα.
Τα δύο σχολεία συστεγάζονται και περίπου 400 παιδιά συνωστίζονται με αποτέλεσμα να είναι αυξημένες και οι ανάγκες καθαριότητας. Ωστόσο, υπάρχει μία μόνο καθαρίστρια η οποία μάλιστα παρέχει τις υπηρεσίες της μετά το πέρας του διδακτικού ωραρίου.
Σύμφωνα με έγγραφο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς τον Δήμο Αργους και όλους τους αρμοδίους, «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση αφενός αναιρεί την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων κατά της νέας γρίπης και αφετέρου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία μαθητών και διδασκόντων».
Οπως υποστηρίζουν οι γονείς, υπό τις σημερινές συνθήκες καθαριότητος των χώρων του σχολείου, δεν διασφαλίζονται ούτε οι στοιχειώδεις όροι υγιεινής για τα παιδιά.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητά είτε την πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας με πλήρες ωράριο εργασίας είτε την απόσπαση μόνιμης καθαρίστριας από άλλο σχολείο, ώστε να καθαρίζονται οι χώροι κοινής χρήσης του σχολικού συγκροτήματος κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: