Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Των φρονίμων τα παιδιά, δεν …μαγείρεψαν στα σχολεία

«ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η παροιμία, αλλά κάποιοι δεν την άκουσαν και άργησαν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προέκυπταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΑ κι εφέτος τα σχολεία, υποδέχθηκαν τους μαθητές από την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένουν άλυτα σοβαρά ζητήματα. Και δεν είναι δικαιολογία ότι δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν, αφού τουλάχιστον οι δάσκαλοι και οι καθηγητές βρίσκονται στις θέσεις τους από την αρχή του μήνα.
ΣΕ ΠΟΛΛΑ σχολεία, όπως παραδέχεται ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα υλικά για τη νέα γρίπη, γιατί δεν υπήρχαν υλικά στην αγορά. Τρανταχτό παράδειγμα το 2ο και 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, που σε κάποιες αίθουσες έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις για αντισηπτικά, αλλά τα αντισηπτικά απουσιάζουν! Πέραν του ότι …ξέχασαν να βάψουν τις αίθουσες που βρίσκονται στα απέναντι νοικιασμένα καταστήματα και να «καλλωπίσουν» την τουαλέτα που βρίσκεται σε κάποιον ακάλυπτο χώρο και αποτελεί εστία μόλυνσης.
ΑΚΟΜΑ χειρότερα είναι τα πράγματα στο ολοκαίνουργο Ειδικό Σχολείο του Άργους. Παρά την υπερηφάνεια που θα έπρεπε να νοιώθουν όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου –που σημειωτέον δεν έχει παραδοθεί ακόμα, αλλά λειτουργεί -, θα πρέπει παράλληλα να ντρέπονται, επειδή το σχολείο δεν έχει ρεύμα! Το ασανσέρ για τα ΑΜΕΑ φυσικά δεν λειτουργεί και ο διευθυντής αναγκάζεται να επικοινωνεί με τις υπηρεσίες μέσω ίντερνετ από το σπίτι του, αφού χωρίς ρεύμα ούτε οι υπολογιστές δεν λειτουργούν. Όσο για τα υλικά για τη νέα γρίπη που ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου αγοράστηκαν από την σχολική επιτροπή, η οποία πλέον είναι αδύναμη οικονομικά να διαθέσει χρήματα για άλλους σκοπούς.
ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, πείνασαν για να αποφασίσουν τελικά να …μαγειρέψουν. Η θερινή ραστώνη, ο ωχαδερφισμός, η αναβλητικότητα, η έλλειψη πιστώσεων, αλλά και η έλλειψη πίεσης από το υπουργείο και από τις κατά τόπους υπηρεσίες του, όπως και οι τεράστιες και αξεπέραστες ελλείψεις σε υποδομές, συνέβαλαν σε αυτό το μπάχαλο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ παρουσιάζει άριστα και «βελούδινα» η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ή δεν ξέρει τί της συμβαίνει μέσα στα …πόδια της, ή κάνει πολιτική φλερτάροντας με μια υποτιθέμενη αλλά ψευδεπίγραφη τελειότητα, ή δεν έχει ενημερωθεί αληθινά από τις αναφορές των κατά τόπους Διευθυντών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ πάντως είναι απαράδεκτο να κάνουν ορισμένοι, όταν έχουν την ευθύνη του πιο ευαίσθητου πληθυσμού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: