Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Οι κίνδυνοι της βαριάς νίκης του Μανιάτη

ΒΑΡΙΑ ΔΕΝ είναι μόνο η ήττα, αλλά και η νίκη καμιά φορά. Στην προκειμένη περίπτωση η νίκη του βουλευτή Αργολίδας και υφυπουργού πλέον του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής, είναι πολύ βαριά. Γιατί αν γυρίσει ανάποδα, δεν σώζεται με τίποτα και μετατρέπεται σε μια βαριά ήττα.
Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ δεν εξελέγη μόνο βουλευτής με χιλιάδες σταυρούς και με την προτίμηση των μισών από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της Αργολίδας στο πρόσωπό του. Ανέλαβε και τον πιο ευαίσθητο τομέα της κυβέρνησης, ένα καινούργιο υπουργείο που υπόσχεται πολλά και θα διαχειριστεί δισεκατομμύρια για την Πράσινη Ανάπτυξη. Έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα και για τον νομό που εξέλεξε πρώτο βουλευτή τον Μανιάτη. Έναν νομό, ο οποίος υποφέρει από τεράστια άλυτα περιβαλλοντικά προβλήματα, που έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητά του και στο μέλλον του, αλλά και στην επιβίωση των κατοίκων του.
ΒΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ του Μανιάτη, γιατί ο ίδιος ο βουλευτής κατά καιρούς, αλλά ακόμα και πρόσφατα στην προεκλογική περίοδο, προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις γι΄ αυτόν τον τόπο. Ένας βουλευτή που υπερηφανευόταν ότι γνωρίζει άριστα τις λύσεις για τα προβλήματα του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής.
ΜΕ ΤΟ …ΝΤΟΥΦΕΚΙ θα περιμένουν στη …γωνιά τον νέο υφυπουργό φίλοι και εχθροί στο πρώτο στραβοπάτημα. Λάθη δεν επιτρέπονται. Και δεν συγχωρούνται. Μετά την πρώτη περίοδο χάριτος, ο νέος υφυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο με συγκεκριμένα αποτελέσματα και χρονοδιαγράμματα και για την Αργολίδα.
Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ δεν χρειάζεται ρουσφέτια. Λύσεις χρειάζεται στα τεράστια χρόνια και άλυτα προβλήματα που την υποβαθμίζουν και την αφανίζουν καθημερινά. Λύσεις – τομές σε απλά θέματα, όπως οι φορτοεκφορτώσεις χύδην στο λιμάνι του Ναυπλίου, μέχρι και σε πολύ σοβαρά θέματα, όπως τα σκουπίδια, οι εκτάσεις που αποχαρακτηρίζονται και χτίζονται, τα εργοστάσια που είναι διάσπαρτα και ρυπαίνουν γη και αέρα, τον Αργολικό κόλπο που αργοπεθαίνει από τη μόλυνση, τα νερά του Αργολικού πεδίου που εξαφανίζονται και δηλητηριάζονται, την ερημοποίηση του εδάφους που ήδη έχει ξεκινήσει.
ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ολόκληρος, έχει φορτώσει τις ελπίδες του στον νέο υφυπουργό. Ας μην τους διαψεύσει. Είναι βαριά η νίκη του Μανιάτη, ιδιαίτερα από το πόστο που ανέλαβε και πρέπει να πετύχει, γιατί η αποτυχία θα σημάνει την πολιτική του εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: