Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ο παραμελημένος ΟΠΑΝΑΑΡ

ΜΕ ΤΗΝ τέως αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αργολίδας κα Μαρία Γκούμα, έχουμε διαφωνήσει επανειλημμένως και σε προσωπικό και σε δημόσιο επίπεδο, για τον τρόπο που λειτουργούσε επί ημερών της ο ΟΠΑΝΑΑΡ, στον τομέα που την αφορούσε. Φαίνεται όμως ότι οι διαφωνίες αυτές προέρχονταν λόγω της θέσης που κατείχε η κα Γκούμα, η οποία δεν της επέτρεπε προφανώς να μιλήσει για τις βαθύτερες σκέψεις της και τα σχέδιά της που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν. Και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ αυτός πρωτοδημιουργήθηκε για να παράγει πολιτισμό και δευτερευόντως για να προάγει τον αθλητισμό. Όμως στην πορεία συνέβη το αντίθετο τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή όλων παρ΄ ότι ο νόμος αυτός έχει τη γνωστή ιδιαιτερότητα έναντι των περισσότερων άλλων: τους αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία με το πολιτιστικό υπόβαθρο που τον βαραίνει.

ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ σήμερα ο «α», η κα Γκούμα έχει παραιτηθεί από τη θέση της εδώ και τέσσερις μήνες - προφανώς για τους παραπάνω λόγους που την «έπνιγαν» και δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να μιλήσει δημοσίως. Όμως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να αναπληρώσει το έργο που με δυσκολία προσπαθούσε να παράγει στο πολιτιστικό σκέλος του ΟΠΑΝΑΑΡ, η πρώην αντιπρόεδρος. Έτσι ο τομέας αυτός παραμένει ανενεργός και ο όποιος σχεδιασμός είχε γίνει, μένει στα χαρτιά και στις σκέψεις της πρώην αντιπροέδρου, που προφανώς εμποδίστηκε να τον υλοποιήσει. Κάτι ανάλογο συνέβη πριν από την παραίτηση Γκούμα και με την παραίτηση Πανοβράκου.

Ο ΟΠΑΝΑΑΡ έτσι, παραμένει το παραμελημένο παιδί της Νομαρχίας σήμερα. Μικρές επιχορηγήσεις, έλλειψη διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία, έλλειψη φαντασίας και οράματος, οδηγούν σιγά - σιγά στην διάλυση του. Αυτό ας το αντιληφθούν οι επιτελείς της Νομαρχίας και ας κατανοήσουν ότι παρά τις δυσκολίες, αν ο Οργανισμός λειτουργήσει δίδοντας βαρύτητα στον πολιτισμό, κερδισμένος θα βγει όλος ο νομός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: