Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Η εγκύκλιος των εφημερίδων

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ του Θόδωρου Ρουσόπουλου, φαίνεται ότι βαδίζει και ο διάδοχός του στην Γενική Γραμματεία Τύπου Προκόπης Παυλόπουλος, καθυστερώντας να εκδώσει την εγκύκλιο με τις εφημερίδες που δικαιούται κρατικών δημοσιεύσεων. Μέχρι τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου τουλάχιστον που γράφτηκε το παρόν σημείωμα, δεν είχε εκδοθεί η νέα εγκύκλιος, άσχετα αν δεκάδες επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες προσαρμόστηκαν στον καινούργιο νόμο, αυξάνοντας τα έξοδά τους σε μεγάλο ποσοστό από 50% έως 70%, χωρίς να αυξήσουν παράλληλα τα έσοδα.
ΚΑΙ ΑΝΤΙ η Ένωσή Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κι άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς των ιδιοκτητών εφημερίδων να πιέσουν για την εφαρμογή του νόμου και να ζητήσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση εφαρμογής του, η οποία έχει επιφέρει μεγάλες αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις σε αυτούς τους συμμορφώθηκαν στις διατάξεις του, έρχεται τώρα να ζητήσει την απόσυρσή του.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ δηλαδή για τα μέλη που περιμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο την έκδοση της εγκυκλίου, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν νομότυπα και να «βγάλουν τα σπασμένα».
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο συνδικαλιστικός φορέας διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με αυτό το νόμο, αλλά είναι παράλληλα γεγονός ότι ανήκει στη σφαίρα του παραλόγου το - κατά ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του - αίτημα για απόσυρση του νόμου αυτού.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η προχειρότητα αντιμετώπισης τέτοιων σοβαρών ζητημάτων που έχουν σχέση με την βιωσιμότητα δεκάδων επιχειρήσεων, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των συνδικαλιστικών φορέων, δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και οι όποιες προσπάθειες γίνονται πέφτουν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: