Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Όταν οι Αστυνομικοί γίνονται μπάτσοι, γουρούνια και δολοφόνοι

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ δάκρυα που τρέχουν αυτές τις μέρες από κυβερνητικούς και μη, για την δολοφονία του 16χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, για το αθώο αίμα που χύθηκε άδικα στους δρόμους, δεν μπαλώνουν τις θανατηφόρες πληγές που άνοιξε για μια ακόμα φορά η Ελληνική αστυνομία.
ΤΕΛΙΚΑ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι μπάτσοι δεν αλλάζουν. Η Αστυνομία που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη και τον προστατεύει, μόνο στα χαρτιά βρίσκεται και στα άρθρα του Συντάγματος (μπάτσοι δεν είναι βέβαια όλοι οι αστυνομικοί – υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις).
ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΜΕΣΑ στο Αστυνομικό σώμα τα τελευταία χρόνια, μπήκαν και υπηρετούν νέα παιδιά, που έζησαν στην εφηβεία τους την δολοφονία του Καλτεζά και άλλα ανάλογα περιστατικά που αμαυρώνουν την ιστορία του νεώτερου Ελληνικού κράτους, βλέπουμε και αυτοί να έχουν αποκτήσει και να υιοθετήσει τη νοοτροπία των παλαιότερων αστυνομικών, και να έχουν μετατραπεί κι αυτοί από αστυνομικούς σε μπάτσους.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ στο μεγαλείο του, μέσα στη σύγχρονη Δημοκρατία της σύγχρονης Ελλάδας. Οι σύγχρονοι «Ράμπο» που σηκώνουν το όπλο που τους έδωσε η πολιτεία για να προστατεύσουν τον πολίτη και πυροβολούν εναντίον του ίδιου του πολίτη.
Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και η ασυδοσία των αστυνομικών με την ανοχή του κράτους, δεν πρόκειται να σταματήσει τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της μεταπολίτευσης που προκαλεί η αστυνομική βία και η καταστολή που εφαρμόζεται από ανεγκέφαλους οι οποίοι δεν σέβονται τον ίδιο τους τον εργοδότη: δηλαδή τον πολίτη.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ αυτές τις ημέρες επιχειρήσουν να πάρουν την σκυτάλη από τα πραγματικά γεγονότα και αν προσπαθήσουν να τα εκμεταλλευτούν για το δικό τους όφελος και για την προβολή τους -όπως δείχνει η πρόσφατη ιστορία-, αποτέλεσμα δεν θα επέλθει. Μόνο με μια ριζική αναδιοργάνωση της αστυνομίας και με την παραδειγματική και πραγματική τιμωρία των υπευθύνων του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου μαθητή, ίσως να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: