Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Ελληναράδες Ναυπλιώτες, τα σκουπίδια σας

ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ τα «χοντρά» πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα σκουπίδια και ο Δήμος Ναυπλίου - όπως και οι περισσότεροι άλλωστε δήμοι - φαίνεται ότι θα βάλει το χέρι στις τσέπες μας για να πληρώσει τη …νύφη, ξεκινά με καθυστέρηση και η εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας, που μέχρι τώρα έμενε στα χαρτιά.
ΕΙΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ λοιπόν, είτε όχι, φιλότιμες προσπάθειες για μια καθαρή πόλη (αναφέρομαι βέβαια στον αστικό ιστό και όχι στον φλεγόμενο σκουπιδότοπο της Καραθώνας), οι Ελληναράδες Ναυπλιώτες «τρώγονται» να πληρώσουν πρόστιμα για να συμμορφωθούν στοιχειωδώς με τους βασικούς κανόνες που επιβάλλει η συνύπαρξη όλων μας στην κοινωνία.
ΠΕΤΟΥΝ ΟΠΟΥ λάχει τα σκουπίδια τους, ότι ώρα γουστάρουν, με όποια συσκευασία αυτοί επιθυμούν, χωρίς να παρουσιάζουν καμιά ατομική υπευθυνότητα (προφανώς μιμούμενοι την απουσία υπευθυνότητας του ίδιου του δήμου που επιτρέπει στην κατ΄ εξοχήν τουριστική παραλία του, την Καραθώνα, να λειτουργεί βρομερός σκουπιδότοπος).
ΕΠΕΙΔΗ όμως σε αυτή την πόλη, υπάρχουν πολίτες που θέλουν να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους, ας αρχίσει επιτέλους να εφαρμόζεται ο Κανονισμός Καθαριότητας που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και ας πέσουν τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιώτες και επαγγελματίες που ρίχνουν τα σκουπίδια τους όπου λάχει, βρωμίζοντας όλο το Ναύπλιο.
ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ο κανονισμός καθαριότητας τυπωμένος σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και να τον γράφουν όλοι στα παλιά τους τα παπούτσια, δεν ωφελεί σε τίποτα. Καλύτερα να μην σπαταλούσαν το χρόνο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, για να τον ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: