Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Το τσουνάμι της φτώχειας στην Αργολίδα

«ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΦΤΩΧΕΙΑ αναφερόμαστε γενικά στην οικονομική εκείνη κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρωπίνων αναγκών, όπου η έννοια των βασικών αναγκών μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και από χώρα σε χώρα», σύμφωνα με τη διακήρυξη του Μοντεβιδέου για δράση ενάντια στη φτώχεια.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ωστόσο και οι διεθνείς οργανισμοί εξακολουθούν να αθετούν τις υποσχέσεις τους για την καταπολέμηση της φτώχειας.
ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ της φτώχειας, αρχίζει να αγγίζει το τελευταίο διάστημα και την Αργολίδα. Εικόνες με ανθρώπους που ψάχνουν την τροφή τους στους κάδους απορριμμάτων, κάποτε έμοιαζαν μακρινές. Όμως τέτοιες εικόνες συναντάμε καθημερινά πλέον και στην περιοχή μας.
Η ΑΥΞΗΣΗ στις τιμές των προϊόντων, η ανεργία και η οικονομική κρίση, οι χαμηλοί μισθοί, τα χρέη από δανεισμό, αυξάνουν καθημερινά τον αριθμό των ανθρώπων που πεινάνε.
Η ΚΡΙΣΗ αρχίζει να «χτυπά» ακόμα και άλλοτε εύπορους συμπολίτες μας που έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πλέον στις καθημερινές πρώτες ανάγκες διαβίωσης. Χρήμα παράλληλα δεν κινείται στην αγορά και το τσουνάμι αυτό μεγαλώνει αγγίζοντας σχεδόν όλους.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ πλέον παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι εικόνες που προκαλούν σοκ πληθαίνουν και η πολιτεία παραμένει θεατής. Ως πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: