Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Να βγει στο φως η πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση


ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις; Δυο μήνες μείναμε πίσω για να συνεχιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από εκεί που είχε μείνει. Με την ίδια πολιτική και εν μέρει με τα ίδια πρόσωπα (ασχέτως αν είναι στην πρώτη γραμμή ή στην οπισθοφυλακή).

 ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ η απορία: Γιατί δεν δημιουργήθηκε κυβέρνηση στις 6 Μαΐου; Τι άλλαξε δηλαδή με μια επιπλέον εκλογική αναμέτρηση; Το καράβι συνεχίζει να βουλιάζει και οι καθυστερήσεις μεγέθυναν το πρόβλημα.

 ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ παραμένουν άδεια, η ανεργία μεγαλώνει κι άλλο μέρα με την ημέρα, οι ασφαλιστικοί φορείς είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν και η μελαγχολική αγορά παραμένει παγωμένη τις εξελίξεις.

 ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ η νέα κυβέρνηση; Πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν με το εγχείρημα αν και μία επιτυχία θα ήταν μονόδρομος αυτή τη στιγμή. Ποιός δεν θα ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας και να πάει η χώρα ένα βήμα μπροστά;

 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όμως όλος αυτός ο κόσμος που υποφέρει καθημερινά να γνωρίζει κάθε πτυχή της πολιτικής που θα εφαρμοστεί. Όλη η αλήθεια να βγει στο φως.

 ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ του νέου κυβερνητικού σχήματος, και τα βήματα που θα εφαρμόσει στην πορεία για την διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να κοινοποιηθούν στους πολίτες που δύο χρόνια τώρα παραμένουν στο σκοτάδι μην ξέροντας τι τους ξημερώνει. Αν πετύχει αυτό η συγκυβέρνηση θα έχει προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στον τόπο αφού τουλάχιστον ο καθένας θα ξέρει πού βαδίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: