Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αν δεν καταλάβουν ούτε τώρα το μήνυμα της κάλπης, χαιρετίσματα…


Η ΑΝΑΓΚΗ να συγκροτηθεί κυβέρνηση για να χτιστεί από την αρχή η χώρα είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, σε ένα κράτος στο οποίο δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα. Τα πάντα έχουν παγώσει στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και η αναμονή για την επόμενη μέρα των εκλογών φρενάρει κάθε δραστηριότητα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι εκβιασμοί της ψήφου από κάθε κατεύθυνση εντός και εκτός συνόρων, τεντώνουν τα νεύρα και την ανησυχία ότι τελικά η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο νοσεί.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ κάτι από την εκλογική αναμέτρηση του προηγούμενου μήνα. Στο ίδιο έργο θεατές:

Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ της μεταπολιτευτικής περιόδου, με το εκλογικό σώμα να βρίσκεται σε σύγχυση, με τους πάντες να επιθυμούν την έξοδο από την κρίση, αλλά και με μεγάλο το ποσοστό αυτών που λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες δεν ξέρουν ποιος θα είναι εκείνος και η πολιτική του, που θα μας βγάλει από την κρίση.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινή συνείδηση σε πολλούς ότι έτσι κι αλλιώς η τρόικα θα κυβερνάει και την Δευτέρα, αν δεν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές. Αποτέλεσμα είναι κάποιοι να  ετοιμάζονται να παραδοθούν αμαχητί στην …μοίρα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΔΙΑΧΥΤΗ είναι και μία σιωπηρή, αλλά πολύ σαφής και δυνατή αντίδραση. Το θέμα είναι πώς θα  εκδηλωθεί και στην κάλπη.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ όμως να  υπάρξει κυβέρνηση τη Δευτέρα. Η οικονομική θύελλα που βιώνει ο καθένας, επιβάλλει να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ναι μεν οι ψηφοφόροι κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους, αλλά παράλληλα όσοι κατεβαίνουν στις εκλογές πρέπει να αντιληφθούν τα μηνύματα της κάλπης.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ούτε αυτή τη φορά, τότε χαιρετίσματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: