Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η Υγεία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης


ΟΙ ΦΟΒΟΙ ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας με την επί δίμηνο έλλειψη υλικών και χρηματοδότησης, αυξάνονται καθημερινά.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ απειλεί πολλές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την απαξίωση του προσωπικού και της ίδιας της ιατρικής επιστήμης ή οποία …χάνεται ανάμεσα στην έλλειψη των βασικών μέσων που απαιτεί για να λειτουργήσει (ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και υλικά) και ανάμεσα στην αβεβαιότητα για το αύριο.

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ακόμα και σε βασικά υλικά που άλλοτε περίσσευαν, και παράλληλα η έλλειψη του κατάλληλου …μαέστρου στον τομέα της Υγείας που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και επιλύει προβλήματα, μεγαλώνει την αβεβαιότητα και κάνει τους πολίτες να παρακαλούν να μην αρρωστήσουν.

ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ συνθήκες που συναντάμε πλέον σε Κέντρα Υγείας, όπως του Λυγουριού, όπου βάζουν χρήματα από τον μισθό τους οι εργαζόμενοι για να αγοράσουν γάντια και σύριγγες, δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη από την πλευρά της πολιτείας και την κατάρρευση του συστήματος Υγείας.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ δεν θα έπρεπε να τα αγγίξει η κρίση.

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και η παιδεία πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 17 Ιούνη. Η ενίσχυση των δομών της υγείας με την κάλυψη των αναγκών σε απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας είναι προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: