Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Ο λαός θα επιλέξει αν θα γυρίσει σελίδα ή αν θα παραμείνει υποζύγιο


ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ και με καταστροφολογίες ή κάθε είδους απειλές οικονομικού τύπου, πορευόμαστε προς τις εκλογές της 17ης Ιούνη. Καταστάσεις πρωτόγνωρες από ένα πανικόβλητο κατεστημένο που έκανε την Ελλάδα σαν τα μούτρα του, να μάχεται με κάθε τρόπο για να διατηρηθεί στο προσκήνιο και στα …πράγματα.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ που έχει ξεσπάσει και κινείται με γοργούς πλέον ρυθμούς προς την Ισπανία, αφήνει τα αποκαΐδια της σε εμάς που αναζητούμε τον δρόμο για να ορθοποδήσουμε ή να πισωδρομήσουμε μένοντας καθηλωμένοι με σκυμμένα τα κεφάλια υπό την πίεση του μνημονίου, που διαφεντεύει τη ζωή μας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων, των ανελέητων χαρατσιών, της ανεργίας, των εξανεμισμένων μισθών και συντάξεων, δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά, αλλά επιστρέψει στην ίδια αφετηρία: Αυτήν της κρίσης. Είναι άλλωστε ένας δρόμος που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τον ακολουθήσει η πληγωμένη οικονομία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ Ελλήνων και ξένων από τον ντόπιο και τον διεθνή τύπο, που αυτή την περίοδο κάνει πρωταθλητισμό του ψέματος και κόβει την ανάσα με την επιμονή του περί κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ αν οι ψηφοφόροι …λοξοδρομήσουν από κατεστημένες επιλογές, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου.

ΣΤΟΝ ΛΑΟ, όμως, που κρατάει την τύχη του στα χέρια του, απομένει να επιλέξει αν θα γυρίσει σελίδα ή αν θα παραμείνει υποζύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: