Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Η ανικανότητα του κράτους επιτρέπει στο παρεμπόριο να ανθεί

«ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ προϊόντων μπορεί να παταχθεί το παρεμπόριο», που ανθεί τον τελευταίο καιρό πλήττοντας τους ήδη επιβαρημένους από την οικονομική κρίση καταστηματάρχες. Αυτή είναι η άποψη της περιφέρειας Πελοποννήσου, που εκφράστηκε επισήμως από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος.


ΟΜΩΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ του δήμου Ναυπλίου, δεν έχουν συγκροτηθεί στους Δήμους οι Επιτροπές Εκτίμησης Αξίας Κατασχεμένων. Αλλά τί φταίει που ακόμα και στο Ναύπλιο ανθεί το παρεμπόριο, παρότι υπάρχει η περιβόητη επιτροπή; Προφανώς δεν υπάρχει η κατάλληλη αστυνόμευση, απαντούν οι ντόπιοι που βλέπουν στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα να μετατρέπονται κεντρικά σημεία της πόλης, σε αγορές τύπου Μοναστηρακίου.

ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ και αν η αστυνομία ή η δημοτική αστυνομία - όπου υπάρχει - θυσιάσουν τις αργίες των υπαλλήλων τους βγάζοντάς τους στους δρόμους για ελέγχους, το πρόβλημα και πάλι δεν λύνεται ολοκληρωτικά. Το μόνο που δύνανται να πράξουν οι αστυνομικοί είναι να κατασχέσουν τα είδη του παρεμπορίου, αλλά δεν μπορούν να «τιμωρήσουν» αυτούς που ασκούν το παρεμπόριο, αφού «στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι αλλοδαποί και στερούνται ΑΦΜ και άλλων νομιμοποιητικών εγγράφων», όπως παραδέχεται η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει την νομιμότητα σε όποιον δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα. Και μάλιστα αυτό λέγεται με περισσό θράσος και ειλικρίνεια. Λες και όλοι οι άλλοι, δηλαδή το σύνολο των πολιτών και των επαγγελματιών, που και διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα είναι μαλάκες!

ΥΠΑΡΧΕΙ τελικά τίποτα που να λειτουργεί σε αυτό το κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: