Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο Καλλικράτης της Αστυνομίας

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ αμυδρά κάποιες φωνές διαμαρτυρίας για τους έξι αστυνομικούς σταθμούς που κλείνουν οριστικά στην Αργολίδα, όμως είναι τραγικό να σκεφθεί κανείς ότι τόσα χρόνια η πολιτεία πλήρωνε χωρίς λόγο τεράστια ενοίκια για την διατήρηση γραφείων, αλλά και ολόκληρων κτηρίων για υπηρεσίες που δεν λειτουργούσαν.


Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του «Καλλικράτη» και στην Αστυνομία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σταματήσουν να αστυνομεύονται τα χωριά. Αν λειτουργήσουν ορθά τα μεγάλα αστυνομικά τμήματα, τότε η αστυνόμευση θα είναι πιο αποτελεσματική και σε αυτές τις περιοχές.

Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ αστυνομικών από τους σταθμούς αυτούς, στους οποίους δεν πρόσφεραν τίποτα, με την παράλληλη δημιουργία νέων ομάδων που θα βγουν από την ζεστασιά των γραφείων τους κάνοντας συνεχείς περιπολίες απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε κάθε γωνιά του νομού, μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλεια θα προσδώσει στους πολίτες. Δεν κοιμόνταν άλλωστε πιο ήσυχα οι κάτοικοι των χωριών επειδή ήξεραν ότι κάποιες ημέρες της εβδομάδας θα ανοίξει για λίγες ώρες ο αστυνομικός σταθμός. Ούτε επειδή

κάποιος «κακομοίρης» αστυνομικός θα σήκωνε το τηλέφωνο του αστυνομικού σταθμού, απλά για να ζητήσει συνδρομή από το Κέντρο όταν συνέβαινε κάποιο περιστατικό, μιας και μόνος του δεν μπορούσε, ούτε τολμούσε να αστυνομεύσει μια ολόκληρη περιοχή.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν αφενός πολλοί αστυνομικοί υπάλληλοι που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Αλλά παράλληλα θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων, όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ όμως. Οι συνεχείς καταγγελίες των ίδιων των συνδικαλιστών της αστυνομίας αναφέρονται σε μεγάλες ελλείψεις, οι οποίες μόνο εν μέρει θα καλυφθούν από το προσωπικό των αστυνομικών σταθμών που κλείνουν. Και δεν πρόκειται απλά για «συνδικαλιστική μουρμούρα» αλλά για πραγματικό πρόβλημα τα αίτια του οποίου βρίσκονται και στις συνεχείς μεταφορές προσωπικού για «…ψύλλου πήδημα» στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μένει η επαρχία χωρίς αστυνόμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: