Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ανάβαλο - λογία και …κοκορομαχία

ΕΝΑΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ πόλεμος ανακοινώσεων άρχισε τελικά για τον Ανάβαλο στην Αργολίδα. Πού θα οδηγήσει; Κανείς, δεν μπορεί να προβλέψει. Ούτε να προδιαγράψει, αν όλη αυτή η …φειγ βολάν Αναβαλο-λογία θα ωφελήσει την διεκδίκηση ολόκληρου του έργου ή όχι. Γιατί δεν υπάρχει σύμπνοια, στην προκειμένη περίπτωση, μεταξύ των ίδιων ανθρώπων που υποτίθεται ότι θέλουν το έργο, αλλά …κοκορομαχία.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, πολύ φοβάμαι, ότι επιχειρεί να κάνει πολιτική, παρά να διεκδικήσει. Και αναφέρομαι σε όλες τις πλευρές, που αυτές τις ημέρες αναλώνονται σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων.

Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ, δυστυχώς, αναβάλλεται σε ένα τουλάχιστον μέρος του, - αυτό της Ερμιονίδας- αλλά η διεκδίκηση γίνεται σε λάθος κατεύθυνση. Γιατί, όταν σε μια διεκδίκηση μπαίνει η διχόνοια, τότε το αποτέλεσμα συνήθως είναι αρνητικό. Αν όλος ο νομός –κυβερνητικοί και μη, δεν έχουν την ίδια άποψη και δεν διεκδικούν από κοινού την θέση αυτή, τότε χάνει ο ίδιος ο νομός.

ΜΑΚΑΡΙ, να βγει τελικά κάτι θετικό για τον Ανάβαλο, με όλο αυτόν τον πόλεμο των ανακοινώσεων και αφήστε τους να βγάλουν τα μάτια τους. Όμως, και το παρελθόν μας έχει διδάξει, το αντίθετο.

Ο ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ Ανάβαλος, για μια ακόμα φορά αναβάλλεται, σε ότι αφορά στην Ερμιονίδα. Αυτό έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Φυσικά, βέβαια, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε τοπικό επίπεδο και να αποδοθούν σε αυτούς που δεν έκαναν ή δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, για την οποία ψηφίστηκαν -σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν. Και να πληρώσουν πολιτικά.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ όμως, έχει σημασία και προτεραιότητα να κερδιθεί ό,τι θεωρείται ότι ο νομός χάνει. Είτε φταίει γι΄ αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε φταίει γι΄ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η διεκδίκηση του μεγάλου αυτού έργου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί μέσα στον πόλεμο των ανακοινώσεων και των δηλώσεων, αλλά όλοι μαζί τοπικιστικά να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι της Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: