Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ζητείται λύση για το κτιριακό της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων



«Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων πρέπει να παραμείνει στον Νομό Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή», τονίζουν σε υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι της ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου, που αντιμετωπίζουν σοβαρό κτιριακό πρόβλημα.
Καλούν τους φορείς και την πολιτεία να αναλογιστούν την προσφορά της Σχολής και να αγωνιστούν γι αυτόν τον σκοπό.

Οι εργαζόμενοι της Σχολής ζητούν να υπάρξουν αρκετές και επαρκείς προτάσεις ενδιαφέροντος για τη λύση του κτιριακού προβλήματος. Υπενθυμίζουν ότι και παλαιότερα είχαν αναζητηθεί λύσεις και προταθεί χώροι κυρίως για τη μόνιμη και καλύτερη λειτουργία της Σχολής, όπως το Ξενία Ναυπλίου, όπου εκεί οι εγκαταστάσεις, οι προδιαγραφές καθώς και η θέση του οικήματος ήταν οι καλύτερες. Επίσης, η Σχολή έχει στην ιδιοκτησία της οικόπεδο 42,500 στρεμμάτων στη θέση Καραθώνα Ναυπλίου, που δεν έχει αξιοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι περισσότερο τώρα από ποτέ -λένε οι εργαζόμενοι- φημολογείται εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος από την πλευρά του Νομού Κορινθίας για τη μεταφορά της Σχολής εκεί, κάτι που δεν επιθυμούν.
Οι εργαζόμενοι, αγωνιώντας για το αύριο της Σχολής, ζητούν από τις πολιτικές Αρχές, τους φορείς και τους πολίτες του Νομού Αργολίδας την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλέον αρμόζουσα λύση για το κτιριακό, με σκοπό να παραμείνει στην περιοχή και να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Από τη Διοίκηση του Οργανισμού, επίσης, ζητούν την αμέριστη στήριξη για τη διευθέτηση του θέματος του κτιρίου της ΕΠΑΣ Ναυπλίου, όπως αντίστοιχα δόθηκαν λύσεις στη σχολή του Αγίου Νικολάου Κρήτης, στη σχολή της Κέρκυρας και της Αλεξανδρούπολης.
Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων λειτουργεί από το 1972 στον Νομό Αργολίδας και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω του εκπαιδευτικού της έργου. Οι απόφοιτοι της Σχολής του Ναυπλίου ανέρχονται περίπου σε 3.500 και πλέον. Παρ όλα αυτά η Σχολή του Ναυπλίου δεν απέκτησε ποτέ δικό της χώρο.
Ακης Γκάτζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: