Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Εναν μήνα μετά παραδέχτηκαν ότι είχε χαλάσει ο χλωριωτήρας στο δίκτυο ύδρευσης





Ενας ολόκληρος μήνας χρειάστηκε να περάσει για να παραδεχτεί η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου ότι είχε χαλάσει ο χλωριωτήρας λίγα 24ωρα πριν εμφανιστούν τα εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Ναύπλιο.
Η Δημοτική Επιχείρηση απαντώντας σε γραπτό αίτημα του πρώην δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Γραμματικόπουλου, τονίζει ότι «το μηχάνημα χλωριώσεως του νερού παρουσίασε πρόβλημα που αφορούσε τη διακοπή λειτουργίας του, λόγω διακοπής ρεύματος, το απόγευμα της 20ής Ιουνίου 2009 και ημέρα Σάββατο, από τους σφοδρούς κεραυνούς εξαιτίας της θεομηνίας εκείνης της ημέρας.
Ομως πάραυτα η Υπηρεσία μας ενήργησε, αποκατέστησε έως το βράδυ της ίδιας ημέρας την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος και κάλεσε την υπεύθυνη για την επισκευή συντήρηση των χλωριωτήρων εταιρεία, υπάλληλοι της οποίας ήλθαν την 22α Ιουνίου 2009, ημέρα Τρίτη και έκτοτε μπήκε σε κανονική λειτουργία το όλο σύστημα. Εστάλη δείγμα νερού από την πηγή της Λέρνης, στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Εργαστήριο Υγιεινής), ύστερα από εντολή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, το οποίο ευρέθη αρνητικό σε ύπαρξη ιών».
Τονίζεται ακόμα ότι «πριν από την ημερομηνία της 24ης Ιουνίου» (σ.σ.: όταν εμφανίστηκαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας) «είχε διενεργηθεί ανάλυση του νερού από το συνεργαζόμενο με τη ΛΕΥΑΝ εργαστήριο, την 18η Μαϊου 2009. Τα δείγματα που αποστείλαμε μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων, προς το συνεργαζόμενο με τη ΔΕΥΑΝ εργαστήριο, ήταν δείγματα πριν από την επιβεβλημένη παρέμβαση υπερχλωριώσεως».
Οπως επισημαίνει ο κ. Γραμματικόπουλος που ανέδειξε το πρόβλημα «χρειάστηκε σχεδόν ένας μήνας για να παραδεχθεί η δημοτική αρχή αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν εξαρχής: ότι δηλαδή υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με το μηχάνημα χλωριώσεως. Αντί να κρύβονται και να αναπτύσσουν διάφορα ανόητα σενάρια περί εμφιαλωμένων, όφειλαν να πουν στους Δημότες εξ αρχής όλη την αλήθεια».
Ακης Γκάτζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: