Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Διαμαρτυρία για την παραβατικότητα των τσιγγάνων



Ενα επεισόδιο μεταξύ τσιγγάνων που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από ταβέρνα στη Νέα Κίο Αργολίδας, στάθηκε η αφορμή για την έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Γιώργου Μανινή, ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό, τον υπ. Εσωτερικών και τον υπ. Δικαιοσύνης τονίζει ότι δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει την ογκούμενη αγανάκτηση των πολιτών του.

Τη Δευτέρα τρεις τσιγγάνοι επιτέθηκαν με λοστούς σε έναν ομόφυλό τους και τον χτύπησαν στο κεφάλι, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο.
Οι δράστες είχαν μαζί τους μία καραμπίνα που δεν χρησιμοποίησαν.
Στην επιστολή του, ωστόσο, ο δήμαρχος αναφέρει ότι «η Νέα Κίος έζησε άλλη μία εφιαλτική νύχτα» και προσθέτει ότι στην πλατεία συγκεντρώθηκαν όλοι οι κάτοικοι οι οποίοι απειλούν «να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους» και προτείνει την ένταση της αστυνόμευσης.
Ο δήμαρχος Νέας Κίου, με άλλη επιστολή του προς τον υπ. Εσωτερικών, αναφέρει σειρά περιστατικών στον δήμο του με πρωταγωνιστές τσιγγάνους, λέγοντας ότι «επί σειρά ετών η κοινωνία της Νέας Κίου ταλαιπωρείται από την έντονη παραβατικότητα που μαστίζει την περιοχή και προέρχεται κυρίως από ομάδες τσιγγάνων που είναι εγκατεστημένοι».
Ο δήμαρχος απευθύνεται στις πολιτικές, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και ζητά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: