Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Όταν τα …μικρά γίνονται δύσκολα

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ εντόπισε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού Ασχολούμενων με τον Τουρισμό, και παρότι φαντάζει …μικρό και λεπτομέρεια, ανάμεσα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σε όλους του τομείς, ωστόσο είναι μεγάλο στον τουριστικό τομέα και έχει σχέση με τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει μια περιοχή στους επισκέπτες της.
Η ΚΑΚΗ και ελλιπής σήμανση που υπάρχει στον κόμβο της Στέρνας το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι οδηγοί που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στο Τολό ή στο Ναύπλιο και να φτάνουν από λάθος στην Τρίπολη ή αλλού, αποτελεί προσβολή για τον επισκέπτη. Όχι βέβαια από την εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο ή τον εργολάβο που κάνει τα έργα στην Στέρνα, αλλά από όλους εμάς που δεν έχουμε αντιδράσει έγκαιρα υποχρεώνοντας τον υπεύθυνο να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ είναι σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη ενός νομού που βασίζει την οικονομία του σε ποσοστό 33% στο τουριστικό προϊόν. Όταν η έλλειψη μια ταμπέλας επισημαίνεται από τους επισκέπτες στους ξενοδόχους και εκείνοι με την σειρά τους αναγκάζονται να στείλουν επιστολή σε υπουργεία και υπευθύνους, αντί με ένα απλό τηλεφώνημα από τις τοπικές υπηρεσίες να λύνεται το πρόβλημα εν τη γενέσει του, τότε κάτι δεν πάει καλά σ΄ αυτόν τον τόπο.
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ όταν πρόκειται για σοβαρότερα και μεγάλα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια και κολλούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή στην έλλειψη φαντασίας από τους έχοντες τα ηνία της εξουσίας και την «εξουσιοδότηση» από τον λαό να τον εκπροσωπούν. Αν λοιπόν χρειάζονται επισημάνσεις και τεράστιες προσπάθειες, για να λυθούν απλά ζητήματα, πώς θα λυθούν τα μεγάλα και δύσκολα;
Η ΕΛΛΕΙΨΗ συντονισμού και ο ωχαδερφισμός που επικρατεί στην επίλυση κάποιων τέτοιων ζητημάτων με τρόπους απλούς και αυτόματα, είναι που «μαραζώνει» την ανάπτυξη. Η οικονομική κρίση δημιουργεί τα γνωστά προβλήματα, όμως η δυσχέρεια για την τοποθέτηση ακόμα και μιας …ταμπέλας, δείχνει όχι μόνο την αδιαφορία γι΄ αυτό τον τόπο, αλλά και την έλλειψη πολισμού που διακατέχει όλους αυτούς τους …ανευθυνουπεύθυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: