Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μαυρογιαλούρος και οι 7 νάνοι

«ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιοι νομίζουν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων ενός νομού με έναν υπουργό της κυβέρνησης αποτελεί ταξίδι αναψυχής στην Αθήνα που μπορεί να γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και χωρίς απολύτως κανένα αποτέλεσμα. Όσοι εκπροσωπούν την κυβέρνηση έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους παραγωγούς της Αργολίδας...» Τάδε έφη, βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, προσπαθώντας να βγάλει την ουρά του απ΄ έξω, μετά την άκαρπη συνάντηση του Σωτήρη Χατζηγάκη με τους 7 εκπροσώπους της Αργολίδας που έφτασαν στο υπουργείο επιχειρώντας να τον …ψήσουν να υλοποιήσει την υπόσχεσή του προς τους αγρότες για αποζημίωση των εσπεριδοειδών.
Ο ΚΑΦΕΣ που ήπιαν με τον έμπειρο υπουργό ήταν πικρός για όλους και γύρισαν με σκυμμένα τα κεφάλια, όχι γιατί φταίνε οι ίδιοι στην προκειμένη περίπτωση, αλλά γιατί με κάποιον τρόπο τουλάχιστον - όσοι εξ αυτών είναι κυβερνητικοί-, θα πρέπει να μην εκθέσουν την κυβέρνησή τους και το κόμμα τους. Αλλά και οι μη κυβερνητικοί προφανώς δεν μπορούν να τους χλευάζουν, όταν συμμετέχουν και αυτοί στην ίδια διαδικασία.
Η ΧΥΛΟΠΙΤΑ που έφαγαν οι εκπρόσωποι του νομού ήταν κρύα, αλλά η ευθύνη ανήκει στην ίδια την κυβέρνηση (και σε κάθε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης) που αντιδρά ανάλογα με τις …αντιδράσεις και όχι ανάλογα με τα αυτονόητα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ίσοι προς ίσους. Γιατί λοιπόν δίδονται οι αποζημιώσεις στους υπόλοιπους πλην της Αργολίδας αγρότες και όχι και σε αυτούς; Μα γιατί οι αντιδράσεις – κινητοποιήσεις στον Ισθμό σταμάτησαν μόλις άρχισαν και όχι γιατί κάποιοι τις δικαιούνται και κάποιοι άλλοι όχι.
Η ΕΥΘΥΝΗ ανήκει ακόμα και στους ντόπιους παράγοντες που υποβαθμίζουν τον εαυτό τους έναντι του κάθε υπουργού και πηγαινοέρχονται στην Αθήνα να τον παρακαλέσουν να τηρήσει την υπόσχεσή του, ώστε να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου που μπορούν να εκφραστούν είτε με κινητοποιήσεις, είτε με μαύρισμα του κάθε Μαυρογιαλούρου (βλέπε κυβέρνηση).
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ της κάθε κυβέρνησης που προσπαθεί να χωρέσει σε έναν σάκο πολλά απίδια, για να δημιουργήσει στο Πανελλήνιο καλή εικόνα, αφήνοντας ριγμένους όσους δεν έχουν φωνή να αντιδράσουν ή όσους θεωρεί δικούς της.
ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ οι όποιοι φιλοκυβερνητικοί εκπρόσωποι της Αργολίδας να εκτίθενται οι ίδιοι στον λαό, αντί της κυβέρνησης που τους αφήνει να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Γιατί ακόμα και σήμερα, επικρατεί η λογική του περασμένου αιώνα, να υπάρχει δηλαδή αποτέλεσμα όταν κάποιος τοπικός παράγοντας μεσολαβεί για λογαριασμό του πολίτη. Και τελικά δεν «απολαμβάνει» ο πολίτης όσα δικαιούται. Φυσικά, δεν είναι έτοιμη ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή το οποιοσδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα να καταργήσει αυτήν την λογική. Γιατί ζούμε ακόμα ως κράτος στον Μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: