Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Λόγια του …αέρα η ενίσχυση του τοπικού Τύπου

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ οι εκλογές, ξαφνικά η Νέα Δημοκρατία θυμήθηκε τον επαρχιακό Τύπο και τον ρόλο που παίζει στην Περιφέρεια ή θυμήθηκε ότι τον έχει ανάγκη επειδή είναι ελεύθερος και μπαίνει σε πολλά περισσότερα σπίτια της Ελληνικής επαρχίας απ΄ ότι ο Αθηναϊκός Τύπος;
O ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ νόμος 3548/2007, παρότι ψηφίστηκε από τον Μάρτιο του 2007 και υποτίθεται ότι θα εφαρμοζόταν από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και από την πλευρά των εφημερίδων αλλά και από την πλευρά της πολιτείας, εφαρμόστηκε μονομερώς μόνο από τις εφημερίδες οι οποίες αύξησαν τα έξοδά τους τουλάχιστον κατά 50%, χωρίς όμως να λάβουν τις κρατικές δημοσιεύσεις που προβλέπονταν, ώστε να ισοσκελίσουν με τα έσοδα.
Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ που έγινε -γιατί περί μεθόδευσης πλέον μπορεί κανείς να μιλά, μετά από τόσον καιρό που εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις εφημερίδες που εντάχθηκαν στον νόμο 3548/2007-, φαίνεται ότι είχε στόχο την εξόντωση όσων δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα, με αποτέλεσμα να κλείσουν ή να κινδυνεύουν με λουκέτο.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ που πλησιάζουν οι εκλογές και βλέποντας η κυβέρνηση την «ζημιά» που ενδεχομένως να πάθει από τον επαρχιακό Τύπο, κάτι που παραδέχεται ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος (δήλωσή του: «ο ρόλος του Περιφερειακού Τύπου είναι εξαιρετικά σημαντικός σε μια εποχή που πρέπει να αναδεικνύονται τα προβλήματα της Περιφέρειας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη»), έρχεται η κυβέρνηση να δώσει …καραμέλες μέχρι να περάσουν οι εκλογές, ώστε να «εξαγοράσει» πίστωση χρόνου και να βάλει λουκέτο στον επαρχιακό Τύπο, αργότερα.
ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ λοιπόν η κυβέρνηση ότι θα ενισχύσει τον Περιφερειακό Τύπο, λες και οι τοπικές εφημερίδες είναι «ζητιάνοι» και ζητούν ψίχουλα για να επιβιώσουν. Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί η Νέα Δημοκρατία είναι ότι ο νόμος 3548/2007, από την στιγμή που δεν εφαρμόζεται και από την πλευρά της πολιτείας, θα είναι μπούμερανγκ. Γιατί είναι κοροϊδία να εφαρμόζεται μονομερώς μια σκληρή νομοθεσία λόγω δήθεν της παραίτησης Ρουσσόπουλου. Τα περί ενίσχυσης του Περιφερειακού Τύπου που είπε ο Παυλόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, μάλλον είναι λόγια του αέρα – εν όψει εκλογών – τη στιγμή που υπάρχει το κακό προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: