Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη


Ο ΘΥΜΟΣ των ψηφοφόρων προς τα κόμματα δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψει να κινδυνεύσει η δημοκρατία. Αυτές οι εκλογές επουδενί δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως σάκος του μποξ κατά του πολιτικού μας συστήματος. Οι εκλογές γίνονται μόνο και μόνο για να καταδικαστεί ή όχι η πολιτική που εφαρμόστηκε και να παραμείνουν στην εξουσία ή όχι, τα κόμματα που την εφάρμοσαν.

Η ΑΛΛΑΓΗ του κομματικού χάρτη στο κοινοβούλιο με κόμματα που υπηρετούν την ίδια την δημοκρατία είναι το ζητούμενο όσων δεν συμφωνούν με το μνημόνιο, με την τρόικα και με τις συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Δεν είναι ζητούμενο η κατάρρευση του πολιτεύματος, που λιγουρεύονται ορισμένοι.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ από τους πολιτικούς δεν πρέπει να επιτρέψει την αποστροφή προς το πολίτευμα, αλλά να αποτελέσει ευκαιρία για την αλλαγή των προσώπων της μεταπολίτευσης που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και σε αποφάσεις αντίθετες προς την θέληση του καθενός.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ αυτές οι εκλογές. Και ακόμα πιο δύσκολη η απόφαση των ψηφοφόρων, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ποτέ τολμήσει ούτε διανοηθεί να στρέψουν το βλέμμα τους από τον δικομματισμό. Τώρα όμως προβληματίζονται αν έπραξαν καλά τόσα χρόνια.

ΑΛΛΑ, όπως κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, έτσι και κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: