Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Τατούλης, δεν έχει περιθώρια να χάσει την …μπάλα

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ για την πορεία της Πελοποννήσου μέσα στην οικονομική κρίση εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα. Ιδιαίτερα αισιόδοξος μάλιστα εμφανίστηκε και για την ίδια την Αργολίδα, θεωρώντας ότι ο τουρισμός και η γεωργία είναι οι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης, που μπορούν να αναστρέψουν την μέχρι τώρα κακή πορεία.

Ο ΤΡΟΠΟΣ όμως με τον οποίο κινείται ο Περιφερειάρχης, ανοίγοντας πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και κάνοντας κάθε είδους εξαγγελίες, προβληματίζει. Θα μπορέσει να διαχειριστεί όλα αυτά τα οποία σχεδιάζει, χωρίς να χάσει την …μπάλα, και μάλιστα μέσα σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον, με τους ξένους επενδυτές που θέλουν να ξεπουλήσουμε τα πάντα;

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ απαντά ότι έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί την πληθώρα των έργων που εξαγγέλλει ανά την Περιφέρεια, επικαλούμενος την εμπειρία του. Και δηλώνει ότι μπορεί να τα υλοποιήσει μέσα από το ΕΣΠΑ και με ιδιώτες επενδυτές τον σχεδιασμό του. Πώς όμως είναι σίγουρος ότι θα παρακάμψει την αγκύλωση του κρατικού μηχανισμού, που δεν επιτρέπει σήμερα να υλοποιηθεί το παραμικρό και έχοντας απέναντί του ένα κράτος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του;

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ δεν είναι κράτος εν κράτη, ούτε μπορεί φυσικά να γίνει. Ούτε ο Τατούλης είναι πρωθυπουργός τη Ελλάδας για να καθορίζει την τύχη της Πελοποννήσου, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις δυσχέρειες που θα του δημιουργήσει ο κρατικός μηχανισμός, κατά την υλοποίηση των εξαγγελιών του. Και βέβαια δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανείς, ότι διαθέτει αυτογνωσία και πολιτική εμπειρία ο Περιφερειάρχης.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, η ευθύνη του για την υλοποίηση όσων υπόσχεται είναι ακόμα πιο μεγάλη, αφού επιμένει να δίνει ελπίδες για ανάπτυξη στους ταλαιπωρημένους αναπτυξιακά και απογοητευμένους Πελοποννήσιους, οι οποίοι έχουν χορτάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από λόγια και θέλουν κάποια στιγμή επιτέλους να δουν να γίνονται πράξη όσα τους υπόσχονται. Και έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη ο Τατούλης, επειδή είναι ένας έμπειρος πολιτικός. Και ξέρει ότι δεν θα του επιτρέψει ο κόσμος να επιρρίψει σε τρίτους τις ευθύνες, αφού ειδικά ο ίδιος είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα την γενικότερη κατάσταση της χώρας και τις φοβερές δυσκολίες που υπάρχουν. Ολομόναχος, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, πρέπει να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει, αφού δεν έχει περιθώρια αποτυχίας.

ΚΑΙ Ο μεγαλύτερος εχθρός του Πέτρου Τατούλη δεν θα ευχόταν να αποτύχει να οδηγήσει στην ανάπτυξη την Πελοπόννησο. Γιατί έχουμε ανάγκη όλοι την επιτυχία. Αρκεί να μπορέσει να το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: