Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Στην αναμπουμπούλα, μόνο ο λύκος χαίρεται…

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδειξε για μία ακόμα φορά, η συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου, την ημέρα μάλιστα που έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Μια ψήφος που φανερώνει ότι δεν αφορά τελικά τόσο στην εμπιστοσύνη των πολιτών, όσο στην εμπιστοσύνη μόνο των βουλευτών. Λίγες ώρες λοιπόν πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Λουκάς Παπαδήμος – σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημάρχου Επιδαύρου – υπογράφηκε εν κρυπτό, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τις υδατοκαλλιέργειες, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διάλογος για την χωροθέτησή τους.
Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, τα ψηφίσματα των δήμων, οι αποφάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλα πήγαν περίπατο και δεν ελήφθησαν υπόψιν, παρότι όλοι πίστευαν ότι υπάρχει μια συνεννόηση και ένας διάλογος για το θέμα.

ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ που πάνε να του πάρουν την μπουκιά από το στόμα και σπεύδει να την καταπιεί, έσπευσαν οι αρμόδιοι υπουργοί να υπογράψουν την ΚΥΑ την ημέρα που δινόταν η ψήφος εμπιστοσύνης. Γιατί; Για να προλάβουν πριν αλλάξει η κυβέρνηση; Αναπάντητο το ερώτημα.

ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ τάξεως; Προφανώς, αφού είχε ξεκινήσει διάλογος και διαβούλευση, που δεν ελήφθη υπόψιν. Φαίνεται ότι τελικά μεθοδεύτηκε η απόφαση και ο διάλογος ήταν στάχτη στα μάτια όσων συμμετείχαν σε αυτόν.

Η ΚΡΙΣΗ του πολιτικού συστήματος είναι τελικά πολύπλευρη και αφορά πλέον στην αξιοπιστία των ίδιων πολιτικών, που εμφανίζονται από τη μέρα στην άλλη αλλάζοντας προσωπείο. Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις μέσα στην αναμπουμπούλα. Γιατί στην αναμπουμπούλα, μόνο ο λύκος χαίρεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: