Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανακύκλωση θα ανταμείψει τους υποστηρικτές της στο Ναύπλιο

ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ και σε λίγα ακόμα σημεία του Ναυπλίου τοποθετήθηκαν οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης, τις προηγούμενες ημέρες. Η αρχή έγινε, μετά από τόσα χρόνια παρεμβάσεων του τύπου, ορισμένων δημοτικών παρατάξεων (Άλλη Πρόταση) και των οικολογικών ομάδων.
ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ άλλων πόλεων που πρωτοπορούν στον τομέα της ανακύκλωσης, ο δήμος Ναυπλίου μετά την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών που λειτουργεί εδώ και μια διετία περίπου, προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι το πλαστικό, το χαρτί και το αλουμίνιο.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ είναι θετικά και αρκετοί είναι αυτοί που κουβαλούν ήδη τα ανακυκλούμενα σκουπίδια τους στους λιγοστούς κάδους. Προς το παρόν ανταποκρίνονται βέβαια, μόνον όσοι από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες αντιλήφθηκαν την ύπαρξη των κάδων, αφού τοποθετήθηκαν χωρίς να ξεκινήσει ευρεία ενημερωτική καμπάνια για την πληροφόρηση του κόσμου.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ακόμα. Η τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης στην Ενδεκάτη είναι μόνο η αρχή. Οι υπεύθυνοι του δήμου πρέπει να …ιδρώσουν, για να πει κανείς ότι το Ναύπλιο ανακυκλώνει μέρος των σκουπιδιών του. Αφενός, το πρόγραμμα ανακύκλωσης πρέπει να επεκταθεί σε όλη την πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα και αφετέρου να εκπαιδευτούν οι πολίτες με την κατάλληλη καμπάνια, ώστε να συμμετέχουν διαχωρίζοντας τα σκουπίδια τους και πετώντας τα στους κάδους ανακύκλωσης. Σε επόμενο στάδιο πρέπει να επιβληθούν ποινές σε όσους δεν συμμορφώνονται ή να δοθούν κάποιου είδους κίνητρα σε αυτούς που ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους. Επίσης, για να αρθούν οι όποιες αμφιβολίες, σχετικά με το πού καταλήγουν τα ανακυκλούμενα σκουπίδια, πρέπει να υπάρξει πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση προς τους πολίτες.

ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα μπορούμε να μιλήσουμε για ανακύκλωση στον δήμο Ναυπλίου.  Ο «κόπος» πάντως του αιρετού που θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτό το δύσκολο έργο, θα ανταμειφτεί αν μη τι άλλο ηθικά, με την ικανοποίηση που θα νοιώσει βλέποντας την Καραθώνα να ξεβρομίζει, βλέποντας να εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι που κατασπαταλούνται αυτή τη στιγμή για τα σκουπίδια και προσφέροντας στο πολυταλαιπωρημένο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: