Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Γιατί βρήκε τον μπελά του ο Κωστούρος…

ΣΑΛΟ ΞΕΣΗΚΩΣΕ η απόφαση του Δημήτρη Κωστούρου να καθαρίσει το Μπούρζι, με φωνές διαμαρτυρίας ένθεν κακείθεν, που ναι μεν επιθυμούν καθαρό το μνημείο, αλλά δεν επιθυμούν –φαίνεται – να το καθαρίσει, ο Κωστούρος. Γιατί; Ίσως επειδή προαλείφεται για υποψήφιος δήμαρχος και ενδεχομένως να θέλουν να του κόψουν τον …τσαμπουκά να προβάλει την πρωτοβουλία του. Ίσως για άλλους λόγους που αγνοεί ο γράφων.
Ο ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ βέβαια δεν απάντησε σε όσους ξεσηκώθηκαν κυρίως μέσω του διαδικτύου εναντίον του, για τους δικούς του λόγους που δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν. Σκοπός δεν είναι άλλωστε να αναλυθεί στο παρόν κείμενο η συγκεκριμένη στάση του αντιδημάρχου έναντι στα όποια επώνυμα ή ανώνυμα δημοσιεύματα, αφού κάτι τέτοιο αφορά τον ίδιο και όσους ασχολήθηκαν με αυτόν.

ΕΚΕΙ όμως που θα έπρεπε να σταθεί κανείς είναι το μέλλον της νησίδας και η πολύπλευρη αξιοποίησή της προς όφελος του Ναυπλίου. Θα μπορούσε επομένως, με αφορμή την καθαριότητα που έγινε από τον δήμο στα μέσα του Αυγούστου, να ανοίξει διάλογος στην τοπική κοινωνία και να πιεστεί με κάθε τρόπο η ΕΤΑ και ο δήμος, ώστε να ξεκαθαρίσει μια ώρα αρχύτερα το τοπίο και να δρομολογηθεί η επίλυση, με την παραχώρηση ή όχι της νησίδας.

ΕΙΝΑΙ καιρός οι πολίτες αυτού του τόπου να ασχοληθούν με τα κοινά, όχι σε επίπεδο προσώπων, αλλά παρεμβατικά να διεκδικήσουν την επίλυση θεμάτων που χρονίζουν και καθυστερούν ζημιώνοντας την πόλη. Μιας και ο ρόλος του πολίτη φαίνεται πλέον ότι είναι καταλυτικός για να λύνονται θέματα. 

ΤΟ ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ή όχι το Μπούρτζι ο ένας ή ο άλλος αντιδήμαρχος μικρή σημασία έχει. Μεγάλη σημασία αποκτά όμως το ζήτημα, αν μια τέτοια ενέργεια γίνεται η αφορμή για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

Το «ΣΦΑΞΕ με αγά μου να αγιάσω» δεν ωφελεί την πόλη, όταν δεν αποσκοπεί κάπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: