Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Να μην αρκεστεί στον εντυπωσιασμό ο Τατούλης

ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ταυτόχρονα ανοίγει ο Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο, εντυπωσιάζοντας με τις κινήσεις του. Ξεκίνησε με τις διαβουλεύσεις ανά τομέα (αγροτικά, τουρισμός) και συνεχίζει με πρωτοβουλίες στον τομέα της επιχειρηματικότητας.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ αυτές αλλάζουν το κλίμα, διώχνουν την μιζέρια, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν ελπίδες σε πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, οι οποίοι μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα περιμένουν τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών αυτών.

Η ΤΟΝΩΣΗ του κύρους της περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την ενδυνάμωση του νέου θεσμού και μέσα από στοχευμένες κινήσεις, δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά σύντομα πρέπει να φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Γιατί η Περιφέρεια δεν πρέπει να επανακτήσει το χαμένο της κύρος μόνο προς τα έξω, αλλά επιβάλλεται να τονώσει το κύρος της και προς τους πολίτες αυτού του τόπου. Όχι φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη αυτού του τόπου που μιζεριάζει και φθίνει πλέον καθημερινά.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ επιβάλλεται να μην εγκλωβιστεί πίσω από τον τίτλο του «μικρού πρωθυπουργού», αλλά να αφουγκραστεί και τον τελευταίο πολίτη αυτού του τόπου. Και φυσικά να μην αρκεστεί στην απλή διαχείριση της Πελοποννήσου, αλλά αφού δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες να στοχεύσει σε αλλαγές, που να μπορέσουν να δώσουν μια αναπτυξιακή πνοή τέτοια, ώστε η περιφέρεια να μπορέσει να κάνει άλματα προόδου για να ξεπεράσει την κρίση νωρίτερα.

ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι κράτος εν κράτει η Πελοπόννησος, όμως ο «Καλλικράτης» απελευθερώνει τον περιφερειάρχη και του λύνει τα χέρια, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει σχεδιασμούς οι οποίοι στο παρελθόν έμεναν υποχρεωτικά στο συρτάρι, λόγω έλλειψης δυνατοτήτων. Αρκεί να υπάρχει όραμα και σχεδιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: