Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Θα βγει η οργή ή θα πνιγεί;

ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ φοβήθηκε ο πρωθυπουργός και έδωσε την διακαναλική συνέντευξη επιχειρώντας να θέσει σε δίλημμα τον Ελληνικό λαό, και βάζοντας το μαχαίρι στον λαιμό: ή ψηφίζετε τους επίλεκτους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ ή πάω σε εκλογές.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ και την πολιτική χροιά που έδιναν οι αντίπαλοί του στις εκλογές του Νοέμβρη και αποφάσισε να κινηθεί και αυτός στο ίδιο τέμπο. Προσπαθώντας να πείσει τους αναποφάσιστους – και είναι ιδιαίτερα πολλοί αυτοί – να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης δια μέσου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
ΠΩΣ ΟΜΩΣ λειτουργεί όμως αυτό που εμπνεύστηκε ο Γ. Παπανδρέου στους υποψήφιους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ; Μάλλον αρνητικά και τα πρώτα μηνύματα έφτασαν στα αυτιά τους την επομένη κιόλας το πρωί. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κυρίως πήραν αμέσως τα μηνύματα.
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ο κόσμος – σκεφτόμενος ορθά – ξορκίζει τις πρόωρες εθνικές εκλογές, τόσο φαίνεται να αντιδρά στην πίεση που δέχεται, λαμβάνοντας ουσιαστικά ένα εκβιαστικό δίλημμα στο οποίο όμως δεν θέλει να υποκύψει.
Η ΘΥΕΛΛΑ που ενδεχομένως να προκαλέσει το εκλογικό δίλημμα μετά τις 14 Νοέμβρη είναι το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Όταν η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη και μάλιστα σε κατηγορίες ανθρώπων που δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά, όταν οι συνταξιούχοι αντί να απολαμβάνουν τα γεράματά τους μετρούν τα ευρώ που έμειναν στο πορτοφόλι τους για να πληρώσουν τα χρωστούμενα, όταν η αξιοπρέπεια πάει …περίπατο, τότε κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί και αν οι ψηφοφόροι ακολουθήσουν τελικά την … «συμβουλή» του πρωθυπουργού ή αν θα μαυρίσουν τους υποψήφιους που του θυμίζουν την κυβέρνηση. Χωρίς φυσικά οι «άμοιροι» υποψήφιοι να φταίνε σε κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: