Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Θέλω πρόγραμμα για την πόλη μου

ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ στο μαντρί θέλουν να μας βάλουν υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αφού μέχρι ώρας θέλουν να μας πείσουν να τους ψηφίσουμε, χωρίς να μας έχουν παρουσιάσει τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις τους.


ΦΤΑΣΑΜΕ στο παραπέντε των εκλογών, κατατέθηκαν στο πρωτοδικείο τα ψηφοδέλτια και ακόμα να ακούσουμε να εκφράζεται πολιτικός λόγος. Αρκούνται στις επισκέψεις σε σπίτια …υποψηφίων υποστηρικτών, αναζητώντας «φωλιές», «καβουρότρυπες», «πηγές» ψήφων ή όπως αλλιώς ονομάζουν στην ποδοσφαιρική τους ορολογία τους Μαυρογιαλούρους τους, που κατευθύνουν ψήφους και τους μοιράζουν σε αιρετούς, ανάλογα με τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις που μπορούν να αντλήσουν.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ αυτές μπορεί να είναι πολιτικές και να ακούμε σε επίπεδο υποψηφίων περιφερειαρχών, τουλάχιστον, κορόνες για το μνημόνιο, όμως όταν αναλάβει τελικά καθήκοντα περιφερειάρχη αυτός που θα εκλεγεί, θα έχει να ασχοληθεί με ο,τιδήποτε άλλο πλην του μνημονίου. Ίσα ίσα θα βρει μπροστά του το μνημόνιο γιατί εξαιτίας του δεν θα μπορεί να υλοποιήσει σχεδόν τίποτα. Αλλά δεν θα μπορεί να ανατρέψει την οικονομική πολιτική της χώρας ένας περιφερειάρχης –όσο ισχυρός κι αν είναι. Πόσο μάλλον ένας δήμαρχος, που λόγω Καλλικρατικών συνενώσεων ο νέος δήμος που θα διοικεί θα αποτελεί και έναν νέο θεσμό, που πολύ μικρή σχέση θα έχει με το παρελθόν.

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ των ψηφοδελτίων αναλώθηκαν τόσο καιρό στην εξεύρεση υποψηφίων, για να μπορέσουν να κλείσουν συνδυασμούς, αλλά …ξέχασαν να μας πουν γιατί θέλουν να γίνουν δήμαρχοι και γιατί μας καλούν να τους ψηφίσουμε. Και δυστυχώς αυτό δείχνει, ότι πέραν της φιλοδοξίας τους και της επιθυμίας τους να εκλεγούν, παρουσιάζουν ένα τεράστιο κενό έναντι των ψηφοφόρων τους: Δεν τους λένε δηλαδή τι θα κάνουν στου …κασίδη το κεφάλι. Ακόμα και αν δημοσιοποιήσουν τις επόμενες μέρες τα προγράμματά τους, αυτό δείχνει ότι δεν είναι έτοιμοι και κάνουν δουλειές του …ποδαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: