Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Στις Εφορίες Ναυπλίου και Αργους

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις εφορίες Ναυπλίου και Aργους έκανε χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ζητώντας από τους αρμοδίους εντατικοποίηση των ελέγχων. Συνοδευόμενος από δύο ακόμα υπαλλήλους του υπουργείου, ξάφνιασε εφοριακούς και πολίτες.

"Δεν είναι ο στόχος να μπαίνουν πρόστιμα, αλλά οι έλεγχοι να είναι τακτικοί" τόνισε ο γενικός γραμματέας που σε συνάντηση που είχε με τους εφοριακούς ήταν ιδιαίτερα αυστηρός.

Οι ερωτήσεις του κ. Γεωργακόπουλου προς τους υπεύθυνους των δύο εφοριών ήταν κανονικό "ξεσκόνισμα". Μέχρι και τι ενοίκιο πληρώνουν οι εφορίες ρώτησε.
"Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην υποχρεωθούμε σε νέα περικοπή δαπανών. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Επομένως πρέπει να ελπίζουμε στην προσπάθεια για την είσπραξη εσόδων".
Πρότεινε μάλιστα στους υπαλλήλους να εφαρμόσουν τρεις συγκεκριμένους τρόπους για την είσπραξη από όσους χρωστούν: να τηλεφωνούν, να κάνουν τακτικούς ελέγχους, αλλά και να εφαρμόζουν αναγκαστικά μέτρα όπου χρειάζεται.
"Αν αποτύχετε εσείς θα αποτύχουμε και εμείς. Και αν αποτύχει το υπουργείο Οικονομικών, θα αποτύχει η χώρα" τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το δεύτερο εξάμηνο μπορεί να είναι καλύτερο από το πρώτο σε έσοδα.
Επίσης κάλεσε τους εφοριακούς να απομονώσουν όσους από τους συναδέλφους τους είναι διεφθαρμένοι και ανέφερε ότι οι θέσεις εργασίας στις εφορίες θα αυξηθούν.
Μετά το τέλος της εφόδου του στις εφορίες, ο γενικός γραμματέας δήλωσε: "Στα πλαίσια των ελέγχων που κάνουμε στις ΔΟΥ σήμερα βρισκόμαστε στην Αργολίδα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει οπωσδήποτε να ενταθούν οι προσπάθειες για την αύξηση των εσόδων, γιατί περικοπή άλλων δαπανών δεν μπορεί να γίνει. Eχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω, από την άποψη της περικοπής των δαπανών.
Πιστεύω ότι το προσωπικό θα ανταποκριθεί στην έκκληση την οποία κάνουμε, για να εντατικοποιήσουν την εργασία τους και πήραν το μήνυμα ότι πρέπει και αυτοί να προσπαθήσουν ιδιαιτέρως".
Aκης Γκάτζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: